Diumenge, 17 octubre 2021
HomeGent GranLes residències i els centres de dia per a gent gran podrien...

Les residències i els centres de dia per a gent gran podrien cobrir el 85% de les places en llista d’espera a Catalunya

L’ACRA insta al Govern a cobrir les places lliures per impulsar el sector i acabar amb aquesta situació que afecta a persones i familiars

llistes espera residencies gent gran
La situació actual està afectant tant a persones com a familiars // Foto: gencat

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), ha instat al Departament de Salut i al Departament d’Afers Socials i Famílies a garantir la viabilitat de residències i centres de dia cobrint les places lliures amb persones usuàries de les llistes d’espera.

Actualment unes 17.500 persones grans o amb dependència estan en llista d’espera per aconseguir una plaça a una residència pública o a un centre de dia. Són dades oficials que contrasten amb la disponibilitat que pot oferir el sector, 15.200 places per a una residència o un centre de dia que podrien donar sortida a una mica més del 85% de les places i capgirar una situació injusta que afecta milers de persones i les seves famílies. 

En aquests moments, el temps de mitjana d’espera per accedir a una plaça d’una residència és de 436 dies, la més alta de tot l’estat. “Cal més agilitat, ser més flexibles”, explica la Presidenta d’ACRA, Cinta Pascual. Aquesta situació també és especialment greu als centres de dia, on 6 de cada 10 estan tancats. “Hi ha moltes famílies que fa mesos que s’esperen i que necessiten portar els seus familiars a algun centre on se’ls pugui atendre correctament”, afegeix Pascual. 

Segons dades del darrer baròmetre realitzat per ACRA, la desocupació a les residències és del 20%, una situació que dificulta la sostenibilitat d’unes empreses i entitats considerades, sobre el paper, com essencials. Des d’ACRA es té clar que “no hi ha lloc més segur que les residències de gent gran”, una percepció que les dades oficials poden confirmar ja que a dia d’avui el 98% dels centres no tenen COVID-19 i el percentatge de contagis no supera el 0,2% del total. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES