Diumenge, 24 setembre 2023
IniciCOVID-19Les residències de persones amb discapacitat i trastorn mental presenten ja prop...

Les residències de persones amb discapacitat i trastorn mental presenten ja prop d’un centenar de casos positius per covid-19

També s’incrementen a 83 els professionals d’aquests centres infectats

els centres residencials també estan afectats per la 6a onada
La sisena ona també està afectant a les residències // Foto: Arxiu

Un total de 87 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons el darrer informe del Departament de Drets Socials. En concret, 48 residències de gent gran, 28 centres de persones amb discapacitat, 4 centres residencials de salut mental, i 7 centres del grup d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. Hi ha 266 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (el 0,4% del total).

ICF23_Baner Financament-300x600

Al llarg de la darrera setmana (del 5/12 al 11/12), hi ha hagut 6 defuncions per covid-19, mentre que hi ha hagut 52 ingressos hospitalaris de persones residents. 

Pel que fa als i les professionals, 355 han donat positiu (0,8% del total) els últims 14 dies; hi ha una persona ingressada i una a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 161 casos actius (el 0,3% dels residents) en 48 residències i 264 professionals afectats (0,7% del total).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 78 casos actius de covid-19 entre els residents (1,2%), i 77 professionals afectats (1,1% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 19 casos actius entre els residents, i 6 professionals afectats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content