Les persones amb mobilitat reduïda podran circular per la ZBE de Barcelona fins que renovin el seu vehicle

Malgrat que no disposin de distintiu mediambiental

persones mobilitat reduida zbe barcelona

Les persones amb mobilitat reduïda que disposin d’un vehicle al seu nom podran circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat de Barcelona fins que es renovin el vehicle, malgrat no disposin del distintiu mediambiental. Per poder-ho fer cal registrar-se a través d’aquest enllaç.

La Zona de Baixes Emissions entra en vigor l’1 de gener de 2020. És una àrea protegida de més de 95 quilòmetres quadrats en la qual es prohibeix la circulació dels vehicles més contaminants els dies feiners, de 7.00 a 20.00 hores. Inclou tota la ciutat de Barcelona i una part o la totalitat dels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs. Queden fora de la ZBE les rondes, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i la Zona Franca. Per poder circular per la ZBE caldrà disposar d’un distintiu mediambiental que atorga la Direcció General de Tràfic que es pot sol·licitar a través d’aquest enllaç.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Es calcula que aquesta mesura limitarà la circulació a 50.000 vehicles i es reduiran un 15% les emissions de NO2, millorant així significativament la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*