Les persones amb discapacitat reconeguda per raó de salut mental segueixen a la cua de l’ocupació

Només un 18% del col·lectiu tenia feina al 2017

atur discapacitat reconeguda raons salut mental
El 2017 es va registrar un repunt de 3,7 punts respecte a l’any anterior // Foto: Salut Mental Catalunya

Segons el darrer informe “El empleo de las personas con discapacidad”, que publica anualment l’Instituto Nacional de Estadística (INE), només un 18% de les 269.900 persones amb una discapacitat reconeguda per raó de salut mental tenia l’any 2017 una feina, xifra que situa aquest col·lectiu com els oblidats a la cua de l’atur.

Tot i significar aquest nombre un repunt de 3,7 punts respecte a l’any anterior (el creixement més alt entre els grups de població amb discapacitat), la xifra encara dista molt de la d’altres grups de població amb una discapacitat reconeguda, com ara les persones amb discapacitat auditiva (45,8%) i amb discapacitat visual (39%), que són les que encapçalen els rànquings d’ocupació.

BANER_300X250

Tot i la lleugera caiguda de l’atur (0,2% menys) respecte de l’any anterior, es manté estable la baixa participació de les persones amb discapacitat en el mercat laboral. L’any 2017 només el 35% del 1.860.000 persones amb una discapacitat legalment reconeguda amb edat de treballar eren actives (estaven treballant o en cerca de feina). En total, 651.000 persones, de les quals 481.000 estaven ocupades i 170.000 sense feina.

Pel que fa al perfil tipus de la persona treballador amb discapacitat al conjunt de l’Estat, seria el d’un home (la seva taxa d’atur era un 0,4% superior a la d’elles), de 25 a 44 anys, amb més de tres anys treballant i amb un grau de discapacitat baix i ocupat en el sector serveis.

Així, també es manté la bretxa de gènere en el grup de població amb discapacitat (tenen menys presència), si bé la seva taxa d’ocupació estava més propera a la masculina que no pas en la població amb discapacitat (35% front de 35,1%).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*