Les persones amb discapacitat de Lleida podran sol·licitar la bonificació el 50% de l’IBI

L'ajut és pels col·lectius més vulnerables

lleida bonificació 50 per cent ibi
Àngel Ros a la presentació del ajuts socials pels col·lectius més vulnerables // Foto: Ajuntament de Lleida

Els pensionistes, els aturats inscrits com a demandants de treball en el Servei d’Ocupació de Catalunya, les famílies monoparentals, les persones amb reconeixement de discapacitat, les víctimes de violència de gènere i els titulars d’habitatges amb valor cadastral inferior a 29.000 € (sense considerar pàrquing i traster), de la ciutat de Lleida tindran dret a sol·licitar la bonificació del 50% de l’Impost de Bens Immobles (IBI).

Així ho va confirmar l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a la roda de premsa per presentar els ajuts socials destinats a famílies amb dificultats per assumir les despeses derivades del seu habitatge habitual. D’aquesta manera, l’equip de Govern municipal posa en marxa la iniciativa que es va introduir als pressupostos municipals, a proposta del Grup Popular.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per rebre l’ajut, les persones sol·licitants hauran de reunir una sèrie de requisits, com que els ingressos totals dels beneficiaris i de les persones empadronades que convisquin amb ell, siguin inferiors a l’1,5% del IPREM, que és l’equivalent a 798 € mensuals, i no ser titular de cap altre immoble ubicat a Lleida (no es considera com a altra propietat un pàrquing o traster associat a l’habitatge).

L’Ajuntament de Lleida iniciarà pròximament una campanya informativa, a través dels canals telemàtics de la institució, així com en els diferents centres cívics municipals, per tal de donar a conèixer aquesta línia d’ajuts.

BANER_300X250

Per fer front a aquests ajuts el pressupost municipal va haver de doblar la partida destinada a aquest àmbit fins arribar al milió d’euros.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*