APSOCECAT presenta la Guia d’orientació i mobilitat per a persones amb sordceguesa i un segell commemoratiu

Totes dues iniciatives són de la Federación Española de Sorceguera

apsocecat guia orientació mobilitat sordceguesa segell commemoratiu
A l’acte hi van assistir diverses personalitats polítiques // Foto: APSOCECAT

L’APSOCECAT va celebrar el Dia Internacional de la Sordceguesa amb un acte institucional aquest 27 de juny que va servir de marc per a la presentació de la Guia d’orientació i mobilitat per a persones amb sordceguesa i el segell commemoratiu de Correus, totes dos iniciatives de FESOCE, la Federación Española de Sordoceguera, de la que l’APSOCECAT n’és membre.

A l’acte hi van assistir diferents personalitats polítiques entre les quals hi era la responsable de l’Àrea d’Accessibilitat i Supressió de les Barreres de la Generalitat, Gemma Pifarré, que va presentar la publicació i va fer èmfasi en la importància de tenir a mà un manual d’ús diari, orientat a resoldre situacions quotidianes a les que s’enfronten les persones amb sordceguesa i què necessiten ser ateses sense dilació. Per la seva part, Aroha Palacios, mediadora d’APSOCECAT i coordinadora dels continguts de la Guia, va explicar la necessitat creixent que enfronten els professionals d’atendre aquestes demandes de les persones amb sordceguesa que volen mantenir l’autonomia en els seus desplaçaments.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La presentació del segell commemoratiu pel Dia de la Sordceguesa va anar a càrrec de Carolina Gómez Zarzuela, responsable de Relacions Institucionals de l’Àrea de Filatèlia de Correus, qui va destacar la importància de donar suport a aquestes iniciatives de conscienciació sobre discapacitats encara poc conegudes. L’emissió està disponible des del mateix 27 de juny i forma part de la col·lecció “Valores Cívicos”, de Correus.

Als parlaments van intervenir també Albert Casellas, president de la Federación de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA); Josep Lluís Cleries, portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya en el Senat; Ramon Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Treball de la Generalitat.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*