Dilluns, 6 desembre 2021
IniciInclusió SocialLes entitats socials reclamen al Govern una gestió més àgil i eficaç...

Les entitats socials reclamen al Govern una gestió més àgil i eficaç de la Renda Garantida de Ciutadania

el homrani desplegament renda garantida ciutadania
Una de les reunions per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gencat

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social s’ha mostrat preocupada per les contínues incidències en la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania, un procés que considera massa burocràtic i lent, el que dificulta l’accés d’aquestes persones a la prestació, tot i trobar-se en una situació d’urgència i d’extrema vulnerabilitat social.

En aquest sentit, la Taula del Tercer Sector reclama al Govern més informació sobre les dificultats que implica la gestió i li demana que acceleri amb urgència el desplegament total de la prestació.

fiare banca etica crowdfunding

A dia d’avui, un 1 any i 8 mesos més tard de l’inici de l’ajut, encara no s’ha constituït formalment la Comissió de Govern, l’òrgan que avalua i fa el seguiment de l’aplicació i el funcionament de l’ajut, i el reglament, que permet el desplegament total, avança a poc a poc.

Per tot plegat, les entitats socials demanen tenir un paper actiu en la seva implementació i en aquest sentit han reclamat formar part de la planificació, gestió i acompanyament de la prestació i dels plans d’inserció laboral i inclusió social, per tal que la RGC sigui una eina realment eficaç.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES