Les entitats socials reclamen al Govern una gestió més àgil i eficaç de la Renda Garantida de Ciutadania

Es mostren preocupades per les contínues incidències

el homrani desplegament renda garantida ciutadania
Una de les reunions per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gencat

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social s’ha mostrat preocupada per les contínues incidències en la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania, un procés que considera massa burocràtic i lent, el que dificulta l’accés d’aquestes persones a la prestació, tot i trobar-se en una situació d’urgència i d’extrema vulnerabilitat social.

FREEFORMSTYLE-600X300

En aquest sentit, la Taula del Tercer Sector reclama al Govern més informació sobre les dificultats que implica la gestió i li demana que acceleri amb urgència el desplegament total de la prestació.

banner_300x200_entrenuvols

A dia d’avui, un 1 any i 8 mesos més tard de l’inici de l’ajut, encara no s’ha constituït formalment la Comissió de Govern, l’òrgan que avalua i fa el seguiment de l’aplicació i el funcionament de l’ajut, i el reglament, que permet el desplegament total, avança a poc a poc.

Per tot plegat, les entitats socials demanen tenir un paper actiu en la seva implementació i en aquest sentit han reclamat formar part de la planificació, gestió i acompanyament de la prestació i dels plans d’inserció laboral i inclusió social, per tal que la RGC sigui una eina realment eficaç.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*