Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciInclusió LaboralEl Govern crea una comissió per avaluar i fer seguiment de l’aplicació...

El Govern crea una comissió per avaluar i fer seguiment de l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania

el homrani desplegament renda garantida ciutadania
Reunió al mes de juny per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gentcat

El Govern ha aprovat la creació d’una comissió que vetlli per l’avaluació, el seguiment de l’aplicació i el funcionament de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). La comissió de govern, prevista a l’article 23 de la Llei, estarà integrada de manera paritària per representants de l’Administració de la Generalitat i per les organitzacions sindicals i empresarials, entitats del tercer sector, entitats representatives del treball social i del món local.

Les principals funcions de la comissió són:

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

·    Analitzar l’evolució dels expedients, el comportament en la demanda i els efectes sobre el mercat de treball.

·    Avaluar la taxa de cobertura de la prestació sobre el conjunt de la població i la seva suficiència econòmica.

·    Revisar, a la vista del Mapa de prestacions socials de Catalunya, el conjunt de prestacions econòmiques i de serveis existents per tal de portar a terme una racionalització i simplificació de les prestacions existents.

·    Fer els informes que consideri pertinents referents al Mapa de prestacions socials.

·    Elaborar l’informe anual del funcionament de la renda garantida de ciutadania.

La RGC, aprovada al Parlament de Catalunya el juliol de 2017, va començar la seva aplicació amb un 85% de l’import final de la prestació i actualment ja suposa un 91%. La implementació es durà a terme fins a l’abril del 2020, quan totes les persones beneficiàries ja en cobraran el 100%. Durant aquest temps, la comissió farà un seguiment per tal d’avaluar l’aplicació i modular els canvis necessaris per fer-la efectiva.

A dia d’avui, el nombre de beneficiaris de l’RGC és de 120.500 persones. Cal destacar també que el 85% dels sol·licitants han signat el compromís del pla d’inserció laboral. Aquesta orientació a l’activació ha fet que 4.024 persones hagin trobat feina des de la seva sol·licitud com a beneficiàries de la RGC i avui més de 8.400 persones el darrer mes estiguin actives –inscrites al servei d’ocupació- com a persones que cerquen feina pel fet de percebre la RGC.

La RGC ha estat una millora objectiva respecte a les anteriors prestacions. En aquest sentit, hi ha hagut un increment del 92% respecte a la població coberta anteriorment per la RMI (al setembre 2017, 62.525 persones percebien la RMI).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content