Les entitats socials de la discapacitat denuncien una situació límit d’asfíxia econòmica

Provocades pel retard en el cobrament de subvencions de les Administracions

asfíxia econòmica entitats socials
La paràlisi político-administrativa pot afectar a programes d’inserció laboral // Foto: ADFO

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del sector a Catalunya, ha apel·lat avui a la responsabilitat i el compromís de la Generalitat de Catalunya i de l’Administració General de l’Estat per resoldre de manera immediata l’asfixia econòmica que estan patint les entitats socials de l’àmbit de la discapacitat pel retard en el pagament, convocatòria i resolució de subvencions.

COCARMI posa com a exemple de les conseqüències de l’actual paràlisi político-administrativa la situació límit de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), que s’ha vist obligada a anunciar l’inici de l’aturada dels seus serveis per part dels seus treballadors durant dues setmanes, un fet que afectarà al 40% dels serveis d’intermediació laboral, atenció social, formació i servei d’intèrpret de llengua de signes en els àmbits sanitari, judicial, serveis socials i educatius.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, el COCARMI també ha denunciat que encara no ha estat publicada la convocatòria de subvencions per la realització dels Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS), que té una dotació de 8.400.000 euros. Si no es publiquen les bases i la convocatòria aquesta mateixa setmana, es posarà en perill l’accés, presència i permanència al mercat de treball en condicions dignes i de qualitat de les persones amb discapacitat. Segons dades de 2016, més de 40 entitats i un mínim de 1.679 persones van beneficiar-se d’aquest tipus de servei.

Tot plegat ha creat una situació que “per un col·lectiu com el nostre, que pateix una situació de vulnerabilitat històrica i sistèmica, estem arribant a situacions tan límit que ens recorden els pitjors anys de crisi econòmica que hem patit recentment”, afirma  , president de COCARMI.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*