Dimarts, 17 maig 2022
Dimarts, 17 maig 2022
spot_img
IniciTercer Sector SocialLes entitats del Tercer Sector reclamen al Govern garantir l’accés als test...

Les entitats del Tercer Sector reclamen al Govern garantir l’accés als test d’antígens als col·lectius més vulnerables

Denuncien que des de l’1 de gener s’hagi aturat la provisió de material de protecció contra la Covid a les entitats socials

test antígens col·lectius vulnerables
Les entitats socials han deixat de rebre equips de protecció contra la Covid // Foto: La Confederació

La Confederació i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, com a entitats representatives del tercer sector, ha reclamat avui al Govern que garanteixi l’accés als test d’antígens per als col·lectius en situació de vulnerabilitat i mesures de suport a les entitats socials per cobrir els sobrecostos derivats de la Covid.

Entre aquestes mesures està assegurar la màxima protecció tant a les persones ateses com a les professionals, així com poder fer front a les baixes laborals i reforçar els equips de treball. 

banner newsletter oferta 50%

En aquest sentit han denunciat que en plena sisena onada la Generalitat de Catalunya, des de l’1 de gener s’hagi aturat la provisió de material de protecció a aquelles entitats socials que encara en rebien (principalment centres residencials de persones grans, amb discapacitat i amb problemes de salut mental) i que el Departament de Drets Socials no pugui garantir el pagament de sobrecostos previstos en el Decret 29/2020.

En un comunicat conjunt han alertat que el preu màxim fixat dels test d’antígens no garanteix l’accés als col·lectius més vulnerables. A més, expliquen que són persones més exposades al contagi pel virus per la seva situació socioeconòmica. En aquest sentit Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector, assegura que “és un producte sanitari al qual les famílies amb més dificultats econòmiques també han de tenir dret a accedir-hi. Sembla que sigui un preu assequible però, per a aquestes llars, amb uns ingressos molt baixos i precaris, el cost dels tests continua sent significatiu”.

Per la seva banda, Joan Segarra, president de La Confederació, manifesta que “mentre persisteixi la pandèmia i restin vigents els protocols sectorials d’obligat compliment per les entitats cal exigir mesures de suport. Cal recordar que el Tercer Sector Social està desenvolupant majoritàriament serveis que són de responsabilitat pública i està assumint uns sobrecostos derivats del compliment dels protocols que exigeixen les autoritats sanitàries.”

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content