La cooperativa sabadellenca sense afany de lucre CIPO i l’Escola d’Educació Especial Xaloc han signat un nou conveni de col·laboració per promoure la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Gràcies a aquest acord, s’oferirà un espai de pràctiques i una sortida laboral a l’alumnat del PFI adaptat d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració.
Per fer-ho possible CIPO gestionarà el servei de cafeteria i restaurant del Casal Cívic de La Creu de Barberà, equipament de la Generalitat de Catalunya, ubicat al carrer Verge de la Paloma, número 19-21, a Sabadell.
Aquest espai gastronòmic rebrà el nom de L’Amanidor i, sota el monitoratge d’un cap de cuina i una cap de sala, inicialment, estarà atès per alumnes del PFI en pràctiques. A mesura que el servei creixi, s’obriran noves possibilitats de contractació per a persones amb discapacitat, especialment, el jovent amb discapacitat intel·lectual.
“És un gran repte, ja que es tracta d’una nova activitat empresarial per a CIPO, però comptem amb el suport i l’experiència en el sector de Xaloc”, comenta Xavier Martínez, director de la cooperativa. “La finalitat última de CIPO sempre és crear oportunitats laborals per a persones amb especials dificultats i la posada en marxa de L’Amanidor també persegueix l’objectiu de crear nous llocs de treballs, en el sector de la restauració, per a persones que tenen més complicada la inserció en empreses ordinàries”, afegeix.
Segons Xaloc, amb aquesta signatura, l’EEE Xaloc enceta un futur de reptes formatius i d’inserció sociolaboral al sector de l’hoteleria de la mà emprenedora de CIPO SCCL, “i ho fem amb aquest espai gastronòmic inclusiu, que és un projecte del tot il·lusionant”, afegeix Mònica Maya, directora del centre. Maya destaca que “aquesta nova iniciativa dóna visibilitat a dos projectes clau de la ciutat de Sabadell pel que fa a l’atenció a les persones amb capacitats diverses i, més concretament, a la seva formació per una banda i la seva inserció sociolaboral per l’altra”.
L’espai gastronòmic L’Amanidor oferirà una cuina equilibrada, de proximitat i a preus assequibles tant per a les persones usuàries de l’equipament com per al públic general, així com per a entitats o altres col·lectius que ho facin sota petició. A la vegada, també es participarà en la dinamització lúdic-cultural de l’espai, ampliant l’agenda d’activitats que s’hi duen a terme. Més endavant, també es posarà en marxa un servei de càtering.
Secció patrocinada per: