Diumenge, 24 setembre 2023
IniciTERCER SECTOR SOCIALLa Confederació quantifica l’impacte econòmic de la COVID-19 en més de 618M€

La Confederació quantifica l’impacte econòmic de la COVID-19 en més de 618M€

confederació impacte econòmic covid 19
L’impacte econòmic de la COVID-19 està sent brutal // Foto: Arxiu

La Confederació ha quantificat l’impacte econòmic de la COVID-19 sobre el Tercer Sector Social de Catalunya en més de 618 milions d’euros i ha reclamat, un cop més, mesures urgents per assegurar la sostenibilitat de les entitats socials del país.

ICF23_Baner Financament-300x600

Per arribar a una primera quantificació de l’impacte econòmic d’aquesta crisi, La Confederació ha realitzat una breu enquesta entre les seves entitats associades durant el mes de març, de la que s’han estret algunes consideracions i xifres:

– Els sobrecostos que han hagut d’assumir les entitats en motiu de la pandèmia de la COVID-19 des de l’1 de març al 31 de maig de 2020 s’estima en 85.461.724 €.

– La pèrdua d’ingressos en motiu de l’aplicació de les mesures preventives per fer front a la pandèmia de la COVID-19 s’estima que ascendeix en 533.094.899 €, només en el període que va de l’1 de març al 31 de maig de 2020. D’aquests, 528.875.738 € corresponen al tancament o suspensió serveis, projectes i/o activitats, com per exemple l’aturada de l’activitat en Centres Especials de Treball i Empreses d’Inserció, les activitats i serveis que es duien a terme en el marc dels centres escolars (menjadors escolars, extraescolars, aules d’acollida…), el tancament de les cases de colònies, etc; 1.326.860 € corresponen a places buides; i 2.892.300 € a altres conceptes, com per exemple la suspensió de campanyes de captació de fons, o la pèrdua d’oportunitats per activar nova activitat, entre d’altres.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

– A data d’avui, s’estima que el deute de les administracions públiques a les entitats socials en concepte de factures vençudes pendents de pagament és de 75.828.686 €.

– I pel que fa a les subvencions, s’estima que hi ha 82.989.309 € pendents de pagament en concepte de serveis, projectes i activitats degudament executades i justificades.

Cal recordar que el passat 21 d’abril La Confederació ja va presentar un pla de mesures urgents per a la reactivació econòmica del Tercer Sector Social de Catalunya amb dotze mesures excepcionals per un moment excepcional, amb l’objectiu de garantir la sostenibilitat econòmica dels milers d’entitats socials del país.

Joan Segarra, President de La Confederació afirma que “aquestes mesures són urgents perquè plou sobre mullat i estem parlant d’un sector que ja ve suportant 10 anys de retallades i d’infrafinançament. És imprescindible que de forma complementària al Pla d’emergència social, es desplegui un pla que doni suport i garanteixi la sostenibilitat i l’enfortiment del Tercer Sector Social de Catalunya”.

El Tercer Sector Social està format per més de 3.000 organitzacions sense afany de lucre – associacions, cooperatives d’iniciativa social i fundacions– que desenvolupen i gestionen serveis d’atenció a les persones arreu del país, amb 97.000 professionals contractats, de les quals un 75% són dones. Es tracta d’un sector majoritàriament de PIMES ( un 89%).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content