Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciInclusió LaboralLes empreses ompliran l’espai de la fira ‘Sí, i millor’ per contractar...

Les empreses ompliran l’espai de la fira ‘Sí, i millor’ per contractar treballadors amb discapacitat 

Continua obert el termini d’inscripció per participar al certamen, que se celebrarà els dies 9 i 10 de novembre a Fira de Barcelona

fira si i millor empreses i treballadors discapacitat
Durant l’edició de 2021 es van fer més de 1.150 entrevistes de feina // Foto: FECETC

Diverses empreses ja han confirmat la seva presència a la fira ‘Sí, i millor’, que organitza al novembre la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), en col·laboració amb la fundació CIES, per captar talent de persones amb discapacitat. Norauto, Carrefour, Groupe Armonia, Can Cet, Diswork-Grupo Iman, EcoVadis, Miton, la Fundació Integralia DKV i Sprinter són algunes d’aquestes empreses, una xifra que creix dia a dia. Part de les participants són “repetidores” d’edicions anteriors. I, un cop més, Encofrados Alsina serà el patrocinador digital de l’esdeveniment.

Durant els dos dies de celebració del certamen, els dies 9 i 10 de novembre a Fira de Barcelona, aquestes empreses disposaran d’una zona per fer entrevistes a persones amb discapacitat que busquen feina i trobar els perfils més adequats a les seves vacants o bé per incorporar els currículums a les seves bases de dades per tenir-los present de cara a futures necessitats. 

Cal recordar que en l’edició del 2021 es van fer més de 1.150 entrevistes de feina.

Programa d’activitats

Alhora que s’avança en inscripció d’empreses, s’està treballant amb el programa d’activitats. 

Una de les propostes ja confirmades és el workshop ‘Inversió d’impacte social: Crowdlending’, que constarà d’una sessió de treball amb un exercici pràctic per saber com funciona la captació de fons financers a partir d’aportacions en format de préstec, amb l’obligació de retorn i pagament d’interessos, per a finançar projectes socials i mobilitzant capital cap a l’impacte social. Es tracta d’obrir una via de finançament mitjançant la generació d’un col·lectiu de prestadors, que poden ser persones físiques o jurídiques, que veuen reconegut el seu dret a recuperar el que han aportat amb una rendibilitat superior a la que obtenen dels dipòsits bancaris tradicionals. La sessió anirà a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona i responsable del grup de recerca de la fundació CIES, Jordi Martí Pidelaserra. Es completarà amb una bona pràctica de valoració de l’impacte social amb el cas d’AMICA-CET, empresa que genera un benefici triple: social, ambiental i de retorn econòmic.

La fira ‘Sí, i millor’ se situarà un cop més en l’Espai Talent del Saló de l’Ocupació-BIZ 2022: les  persones i el seu talent seran al centre per donar resposta a les seves necessitats professionals. 

Per això s’organitzaran conferències inspiradores, workshops per potenciar habilitats i molt  contacte i tracte amb empreses compromeses amb la inclusió laboral del col·lectiu. Com en les edicions anteriors, serà un espai de connexió d’oportunitats professionals i d’entrevistes de feina. Per tot plegat, continua la crida a les persones amb discapacitat que busquen feina i a les empreses que els n’ofereixen perquè es reservin aquestes dates a l’agenda.

Accessibilitat

A més, i per facilitar la participació de les persones amb discapacitat que busquen feina, la fundació CIES ha signat un acord de col·laboració amb el programa Inserlab de la Universitat Rovira i Virgili per desenvolupar l’accessibilitat física i cognitiva de la fira.

Les empreses interessades a participar a la fira, ja sigui amb ofertes de feina o com a patrocinador, poden contactar amb Miquel Vidal als telèfons 648.733.842 – 93.313.48.95 o a l’adreça de correu electrònic empresa@firasimillor.org

Secció patrocinada per FECETC
FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content