Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciDretsLes dones d’AMPANS demanen tenir veu i ser escoltades recitant un fragment...

Les dones d’AMPANS demanen tenir veu i ser escoltades recitant un fragment d’una novel·la d’Irene Solà

L’entitat posa de relleu la realitat que viuen les dones amb discapacitat intel·lectual

Diverses dones que formen part de l’entitat AMPANS, ja sigui perquè hi treballen o són usuàries dels serveis assistencials, han recitat un fragment de la novel·la “Canto jo i la muntanya balla” d’Irene Solà, en el que reivindiquen tenir veu i ser escoltades. Ho han fet a través d’un vídeo que s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Dona que se celebra avui 8 de març.

Doble discriminació

Les dones amb discapacitat intel·lectual pateixen una doble discriminació pel fet de ser dones i tenir una discapacitat. Menor accés a l’educació, una taxa d’atur més elevada, salaris inferiors i un risc més elevat de patir abús, són algunes de les situacions a les quals han de fer front aquestes dones al llarg de les seves vides. Una realitat que, encara avui, no està suficientment reconeguda, ni estudiada.

El sector reclama el compromís i la responsabilitat de les administracions públiques, i de la societat en general, per impulsar iniciatives que avancin cap a la igualtat de gènere tenint en compte el col·lectiu de dones amb discapacitat intel·lectual. A més, el sector demana que es faci, posant en valor el paper de les mateixes dones amb discapacitat en la lluita feminista, fent-les partícips del moviment i fent visible el seu lideratge.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content