Dilluns, 4 març 2024
IniciDRETSLes dones amb discapacitat treballen mig any més per guanyar lo mateix...

Les dones amb discapacitat treballen mig any més per guanyar lo mateix que els homes sense aquesta condició

Els seus salaris són un 14,7% inferiors als de les dones sense discapacitat i fins a un 30,9% menors que els d'un home sense discapacitat

treball dones amb discapacitat
Una dona en cadira de rodes treballant // Foto: Servimedia

Les dones amb discapacitat han de treballar 163 dies més a l’any per assolir el salari mitjà dels homes sense discapacitat, segons ha denunciat aquest dimecres la Plataforma Representativa de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Predif).

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es va celebrar el 8 de març, va lamentar “la situació d’especial vulnerabilitat a què s’enfronten les dones amb discapacitat”, els salaris de les quals són un 12,5 % més baixos que els dels homes amb discapacitat, un 14,7% inferiors als de les dones sense discapacitat i fins a un 30,9% menors que els d’un home sense discapacitat.

En una nota de premsa, va ressaltar que una inclusió laboral més gran de les persones amb discapacitat, i en especial de les dones, podria tenir un impacte de gairebé 18.800 milions d’euros anuals a l’economia espanyola, xifra que equival a l’1,5 % del PIB.

Tot i això, la seva taxa d’activitat i de participació en el mercat laboral continua sent molt baixa, va prosseguir, gairebé 42 punts menys que la de la població sense discapacitat. D’altra banda, Predif ha assenyalat que encara que la diferència entre taxes d’activitat i atur de dones i homes amb discapacitat és menor, el salari que perceben respectivament sí que varia de manera considerable.

Mentre que el sou mitjà anual brut dels homes amb discapacitat és de 21.995,9 euros, el de les dones és de 19.237,4 euros.

Aquesta bretxa augmenta en funció del tipus de discapacitat i ocupació, i va destacar que la bretxa salarial de gènere és més gran en les discapacitats sensorials i en els grups d’ocupació baixos (operadors i treballadors no qualificats), entre els quals supera els 4.000 euros anuals.

“Aquestes desigualtats, lluny de crear un impacte només en les persones amb discapacitat, presenten una varietat d’efectes que afecten econòmicament i socialment el benestar de tota la població”, va criticar Predif.

A parer seu, “eradicar-los suposaria una millora en els drets dels homes i dones amb discapacitat, però també en la qualitat, equitat i progrés de la societat en general”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content