Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciSALUT MENTALLa Diputació de Barcelona engega la campanya ‘Parla’m de tu’ per sensibilitzar...

La Diputació de Barcelona engega la campanya ‘Parla’m de tu’ per sensibilitzar dels problemes associats a la salut mental

Es va posar en marxa coincidint amb el Dia Mundial del Benestar de Mental dels Adolescents

campanya 25N diba

La Diputació de Barcelona està desenvolupant la campanya ‘Parla’m de tu’, amb l’objectiu de sensibilitzar els adolescents del riscos associats a la depressió. A través de diversos testimonis de joves i experts en salut mental, la iniciativa vol facilitar la integració social de persones que pateixen la malaltia i trencar els tabús que giren al seu voltant. 

Joves com la Dayana, la Noah, la Mar o l’Anabel expliquen en quatre vídeos les seves experiències entorn la depressió. També hi participen experts en salut mental, així com entitats que hi estan especialitzades, com la Federació de Salut Mental Catalunya o el col·lectiu Obertament. Es podran veure a través de les xarxes socials durant les pròximes setmanes.

La campanya ha estat dirigida pel periodista Fidel Masreal, autor del llibre ‘Conviure amb la depressió’, en què narra l’experiència viscuda amb la malaltia de la seva mare.

La Diputació de Barcelona dona suport a una seixantena de municipis i ens locals en tasques de prevenció, detecció i intervenció, des de l’acció comunitària i grupal fins a l’acompanyament amb figures professionals, per promoure el benestar de la infància i dels adolescents. En aquest mateix àmbit, facilita suport tècnic als ajuntaments amb una guia pràctica sobre el perfil formatiu, metodologies i programes de treball.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La pandèmia ha empitjorat l’estat d’ànim dels joves

La depressió és un factor creixent de risc entre els joves, tal com demostren les últimes dades de l’Enquesta d’hàbits de salut a alumnes de 4t d’ESO. Les xifres posen de manifest que l’estat d’ànim dels joves de 15 i 16 anys, sobretot de les noies, ha empitjorat arran de la pandèmia. De fet, un 53% de les enquestades en el període 2020-2022 asseguren tenir un estat d’ànim negatiu. Fins i tot, un 63% pateixen angoixa de cara al futur, un 51% tenen ansietat, un 49% presenten dificultats de concentració i un terç es mostra irritable amb les persones de la família.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content