Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSLes dones amb discapacitat intel·lectual expressen les seves necessitats i desitjos respecte...

Les dones amb discapacitat intel·lectual expressen les seves necessitats i desitjos respecte als seus drets sexuals i reproductius

Durant la Segona Trobada sobre Gènere i Discapacitat de l’associació Liber

campanya 25N diba
trobada liber drets sexuals dones discapacitat intel·lectual
Un moment de la trobada celebrada a la seu de Fundació ONCE a Madrid // Foto: Dincat

Les dones amb discapacitat intel·lectual van expressar les seves necessitats i desitjos respecte als seus drets sexuals i reproductius, durant la Segona Trobada sobre Gènere i Discapacitat de Liber (Associació d’Entitats de Suport a la Presa de Decisions) titulat “Som diverses, Som diversos” que es va celebrar la setmana passada a la seu de la Fundación Once a Madrid.

Aquest esdeveniment, adreçat principalment a professionals de les entitats de suport a la presa de decisions de la xarxa, es va dur a terme amb l’objectiu de generar un espai de reflexió sobre un àmbit encara ple de desigualtat entre dones i homes, estereotips i barreres per a exercici ple de drets.

La trobada va permetre a les “Promotores de Drets Sexuals i Reproductius” de Liber expressar les seves opinions en un ambient de confiança i proximitat, centrant-se en temes de violència sexual i en el dret a prendre decisions sobre la maternitat.

Van posar èmfasi en la importància de comptar amb tota la informació necessària per a una presa de decisions responsable, també en aquest àmbit.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Pel que fa a la violència sexual, el seu missatge es va dirigir principalment als professionals de les entitats de suport, reivindicant una resposta contundent en casos d’abús, ja es produeixin en recursos residencials, o en altres contextos com el familiar i el laboral.

Pel que fa al dret a decidir sobre la maternitat, van tornar la vista enrere per revisitar aquest passat tan proper en què un jutge o jutgessa podien dictaminar l’esterilització forçada d’una persona amb discapacitat intel·lectual.

Durant la trobada, Isabel Hernández, advocada de Fundació A LA PAR, va oferir una xerrada sobre la prevenció i detecció de casos de violència de gènere contra dones amb discapacitat.

L’experta va destacar que perquè les persones amb discapacitat puguin portar una vida plena és crucial comptar amb suports en diverses àrees. Hernández va ressaltar que hi ha una carestia de recursos especialitzats en aquest àmbit, i en resposta a aquesta realitat.

Pel que fa a la violència de gènere, l’advocada va assenyalar que es fa referència a una àmplia gamma d’abusos que van des de violacions, abusos físics fins a la degradació de la dona en relació amb l’home, i també es pot manifestar en forma de control i xantatge, tot això constitueix violència envers les dones amb discapacitat.

Davant d’aquesta realitat, Isabel Hernández va subratllar la necessitat d’establir un protocol d’actuació i de fomentar la col·laboració entre tots els actors rellevants per detectar possibles abusos i activar alertes en conseqüència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content