Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDEPENDÈNCIABarcelona celebra el primer aniversari de la 'Targeta Cuidadora' amb més de...

Barcelona celebra el primer aniversari de la ‘Targeta Cuidadora’ amb més de 5.300 sol·licituds de persones que fan cures

És tracta d’una iniciativa municipal pionera a tot Catalunya que vol combatre la invisibilitat social de les tasques de cura

campanya 25N diba
acte 1er aniversari targeta cuidadora bcn
Acte de celebració del primer aniversari de la ‘Targeta Cuidadora’ // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el passat 29 de setembre de 2022 la Targeta Cuidadora. El seu primer aniversari es va celebrar durant la sessió plenària de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores. La sessió va comptar amb la presència  de Marta Villanueva Cendán, Regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat. Les entitats de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores van reiterar el seu compromís de seguir donant impuls a la Targeta, que ja han sol·licitat més de 5.300 persones i que treballa en l’objectiu comú d’aconseguir que totes les persones que cuiden familiars malalts o dependents rebin el reconeixement que mereixen i el suport que necessiten.

La Targeta Cuidadora és el resultat final de l’Estratègia de suport a les persones que cuiden familiars malalts o dependents a la ciutat de Barcelona 2019-2024. En aquest procés, la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores va proposar la creació d’una targeta específica com a mesura concreta per aconseguir que totes les persones que cuiden familiars malalts o dependents de forma no remunerada rebin el reconeixement que mereixen i el suport que necessiten, a banda també d’acompanyar les professionals d’aquest àmbit.  A la pràctica, durant tot aquest procés més d’un miler de persones van contribuir al disseny d’aquesta Estratègia i d’aquesta nova Targeta Cuidadora, ja fossin persones que cuiden en un entorn proper, representants d’entitats de persones que exerceixen la cura, treballadores de la llar i de les cures, professionals dels serveis de salut, organitzacions i serveis d’atenció psicosocial en el domicili, col·legis professionals, entitats de voluntariat o bé grups de suport i d’ajuda mútua, entre d’altres.

Què ofereix la Targeta Cuidadora?

  • Informació i assessorament personalitzat presencial, en línia i telefònic sobre recursos adreçats a les persones cuidadores.
  • Una programació estable d’activitats relacionals i grups de suport on vincular-se amb altres persones que comparteixen una situació similar.
  • Un servei telefònic gratuït d’acompanyament emocional  les 24 hores del dia.
  • Un servei telefònic gratuït de suport psicològic per a treballadores de la llar i les cues les 24 hores del dia.
  • Assessorament jurídic a famílies i treballadores de la llar i de les cures pel que fa als aspectes relacionats amb la contractació.
  • Recursos específics que s’ofereixen a les persones cuidadores com ara farmàcies, biblioteques o activitats esportives.
  • Diferents activitats d’oci per gaudir-ne individualment o compartir-les amb la persona que cuiden.

Com sol·licitar la Targeta Cuidadora?

Poden obtenir les persones cuidadores que viuen a Barcelona o persones que tenen cura de persones malaltes, dependents, amb discapacitat o grans que viuen a la ciutat. Es pot sol·licitar mitjançant un formulari en línia o de forma presencial a l’Espai Barcelona Cuida, al carrer de Viladomat, 127, o a qualsevol dels Espais Vila Veïna que hi ha a la ciutat. Igualment s’ha habilitat el telèfon 93 413 21 21 del mateix Espai Barcelona Cuida per resoldre els dubtes que es puguin plantejar a la sol·licitud i obtenció d’aquesta targeta.

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD)

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content