Diumenge, 20 abril 2025
IniciINCLUSIÓ SOCIALLes Biblioteques Municipals de Reus organitzen un cicle de contes inclusius per...

Les Biblioteques Municipals de Reus organitzen un cicle de contes inclusius per tercer any consecutiu

Amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat, aquesta iniciativa vol promoure la inclusió a través de la lectura

Les Biblioteques Municipals de Reus organitzen un cicle de contes inclusius per tercer any consecutiu
Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) ha estat l’encarregada d’obrir el cicle // Foto: Ajuntament de Reus

Les Biblioteques Municipals de Reus han posat en marxa, per tercer any seguit, un cicle de contes inclusius amb la col·laboració del Consell Municipal de la Discapacitat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer les entitats que formen part d’aquest organisme i promoure la inclusió a través de la lectura.

Les sessions tindran lloc a les 17.30 h cada setmana, repartides entre les dues biblioteques municipals: els dimecres a la Biblioteca Central Xavier Amorós i els dijous a la Biblioteca Pere Anguera.

Aquest dijous 20 de març, i també ahir, l’entitat encarregada d’obrir aquest cicle ha estat l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). La narradora Karme González ha explicat l’origen dels Xuklis, basant-se en El Gran Llibre dels Xuklis, un conte protagonitzat per nens amb càncer.

Pròximes sessions del cicle

  • Dimecres 28 i dijous 29 de maig: a càrrec de l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF-Baix Camp).
  • Dimecres 1 i dijous 2 d’octubre: a càrrec de la Fundació d’Esclerosi Múltiple (FEM).
  • Dimecres 3 i dijous 4 de desembre: a càrrec del Club Esportiu Costa Daurada.

Aquesta col·laboració entre el Consell Municipal de la Discapacitat, que està coordinat per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, i les Biblioteques Municipals de Reus, que depenen de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística, té com a finalitat fomentar la reflexió sobre la inclusió a través d’històries especialment pensades per a infants amb dificultats. Els contes estan editats amb formats accessibles per facilitar la lectura a tots els infants.

Millora de l’accessibilitat i adquisició de material inclusiu

L’any 2023, les Biblioteques Municipals de Reus van centrar els seus esforços en la millora de l’accessibilitat en tots els seus serveis. Va ser en aquest context que van contactar amb el Consell Municipal de la Discapacitat, una col·laboració que va permetre adquirir materials inclusius gràcies als Fons Next Generation.

Fons Next Generation

Les biblioteques van rebre 10.000 euros provinents dels Fons Next Generation, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), en el marc de la convocatòria de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquests fons es van destinar a la compra de llibres que fomenten la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d’exclusió o especialment vulnerables. Una part important d’aquest pressupost es va invertir en l’adquisició de materials inclusius, com ara llibres de lectura fàcil o amb lletra gran. Aquestes adquisicions es van fer amb l’assessorament de les entitats que formen part del Consell Municipal de la Discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.