Dimecres, 19 gener 2022
IniciInclusió LaboralL’entitat lleidatana ASPID aconsegueix inserir un total de 336 persones al mercat...

L’entitat lleidatana ASPID aconsegueix inserir un total de 336 persones al mercat laboral durant l’any 2018

aspid lleidatana persones inserir mercat laboral
Un dels serveis que més ha augmentat ha estat el d’atenció a les persones // Foto: ASPID

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral d’ASPID van atendre l’any 2018 un total de 1.383 persones amb discapacitat i/o altres col·lectius en situació d’atur i van contribuir a que 336 s’incorporessin al mercat laboral (11 més que l’any anterior), mentre que unes altres 27 van aconseguir entrar en l’àmbit de l’autoocupació amb el programa d’emprenedoria. D’altra banda, els Serveis d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal van tenir una gran demanda (es van atendre 58 persones, un 55,2% més que l’any anterior).

A més de la integració laboral, representats del Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral van visitar 539 empreses de la demarcació de Lleida, visites van donar com a resultat 272 ofertes de feina. Del total d’usuaris atesos, el 54% eren persones amb discapacitat o incapacitat laboral i el 46%, ciutadans o ciutadanes en risc d’exclusió social.

El Servei d’Atenció Diürna Candi Villafañe, un espai que atén en règim diürn persones que es troben en edat laboral i que presenten algun grau de discapacitat física, va atendre 45 ciutadans amb discapacitat durant l’any 2018. Un 80% dels usuaris van ser homes, el grup d’edat més freqüent va ser de 36 a 45 anys d’edat i les afectacions més freqüents van ser persones amb dany cerebral adquirit (traumatismes cranioencefàlics, ictus i persones amb esclerosi múltiple).

Cal destacar el desenvolupament d’activitats en la comunitat i en col·laboració amb diferents entitats lleidatanes (Orfeó Lleidatà, Punt ECO, Cope Lleida, entre d’altres), que permet la participació dels usuaris en diferents àmbits com són la cultura, els esports, etc., i que fomenten la cohesió social.

Pel que fa als Serveis d’Autonomia Personal d’ASPID, en el marc del programa CRAPVI es van atendre 1.122 persones i es van dur a terme 198 atencions dins l’Oficina de Vida Independent. D’altra banda, es van fer quatre accions formatives a professionals d’atenció al públic en conceptes de discapacitat, tracte i llenguatge, accessibilitat i productes de suport, amb la participació de 62 persones. Pel que fa als Serveis d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal, cal destacar el gran creixement de la demanda, ja que es van atendre 58 persones (un 55,2% més que l’any anterior).

Entre els nous serveis del Departament Socioeducatiu, cal destacar l’obertura a col·lectius socials vulnerables durant l’any 2018, ja que es va assumir la gestió del servei del centre socioeducatiu d’atenció diürna infantil “El Gínjol”, de l’Ajuntament de Lleida, al barri de Balàfia. S’estan atenent 36 infants amb risc d’exclusió social i 21 famílies diferents.

Finalment, el Servei de Neurorehabilitació d’ASPID, NeuroLleida, especialitzat en la neurorehabilitació i la prevenció de patologies neurològiques, va atendre 121 pacients, es van incrementar els tractaments en un 20% respecte a l’any anterior, es van fer 54 conferències de neuro prevenció amb la participació de 973 persones i es van dur a terme diferents tallers de memòria, amb la presència de 152 lleidatans i lleidatanes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content