Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDretsL'assessor de l’ONU Facundo Chávez visita la Fundació Tutelar de les Comarques...

L’assessor de l’ONU Facundo Chávez visita la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines

L’assessor en Drets Humans i Discapacitat coneix de primera mà el projecte de l’entitat
Facundo Chávez (al mig) en la visita d’ahir // Foto: Fundació Tutelar de les Comarques Gironines

Facundo Chávez, assessor en Drets Humans i Discapacitat de l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans, va visitar ahir la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, per conèixer personalment el treball i les pràctiques reconegudes de l’entitat en la protecció legal i el suport social. Chávez va mantenir primer una reunió amb el patronat i l’equip directiu de la fundació durant la qual es va explicar com treballa l’entitat el suport a la presa de decisions de les persones i la promoció de la vida independent dins la comunitat, segons el nou enfocament de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

També es va debatre sobre la seva complexitat ètica i legal. L’expert es va trobar tot seguit amb un grup d’usuaris de la fundació per copsar directament com gestionen les decisions que els afecten. A última hora del matí, el director assistencial de Salut Mental de l’Institut d’Assistència Sanitària, Claudi Camps, va presentar el model de la Xarxa de Salut Mental de les comarques gironines.

diari-discapacitat-300x250e

Camps va centrar la seva exposició en com s’ha dut a terme al territori el tancament de la llarga estada i com s’ha desplegat l’atenció en la comunitat a través de diferents programes i serveis, treballant en xarxa amb la Fundació Tutelar i amb les diferents organitzacions amb les quals es comparteixen processos d’intervenció en l’atenció a la salut mental.

La Fundació Tutelar de les Comarques Gironines —l’organització tutelar amb major nombre de casos a Catalunya— té actius 824 càrrecs amb data 30 de setembre de 2017 (1.424 casos totals des de l’any de la seva creació l’any 2013). D’aquests, 443 són tuteles, 294 curateles, 40 defenses judicials, 26 assistències.17 càrrecs provisionals, 2 administracions patrimonials i 12 poders notarials actius.

La Fundació Tutelar de les Comarques Gironines té com a objectiu defensar, desenvolupar i estendre els drets de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, malaltia mental o deficiències cognitives relacionades amb l’envelliment, al mateix temps que ajuda a les persones a perseguir el seu benestar, preservar la seva autonomia i plena inclusió a la comunitat, a través de la protecció legal i el suport social. Segons l’últim informe, del conjunt de les persones a les quals la Fundació presta suport, un 49% són persones amb malaltia mental, un 26% tenen una

discapacitat intel·lectual, un 20% pateixen un deteriorament cognitiu i un 4% són persones amb un trastorn de conducta. El 3% corresponen a altres situacions de difícil diagnòstic.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES