L’artista amb ceguesa Kelly Arrontes inicia la pintura mural “L’origen de la vida” al Parc Científic de Barcelona

Només té un 9% de visió i està afiliada a l’ONCE

artista kelly arrontes mural origen de aigua
L’artista vol acabar el mural en tan sols 20 dies // Foto: Parc Científic de Barcelona

L’artista amb discapacitat visual Kelly Arrontes ha iniciat una nova intervenció artística al Parc Científic de Barcelona (PCB). Es tracta d’una pintura mural amb el títol “L’origen de la vida” de més de 125 metres lineals que decorarà les parets del passadís de la Planta 0, que connecta els edificis Clúster I i Clúster II, on conflueixen un gran nombre de laboratoris d’empreses i centres públics de recerca.

La cèl·lula, com a origen de la vida, és el fil conductor de l’obra. “Serà una composició en què representaré la meva pròpia visió de les neurones y les cèl·lules oculars en dos espais clarament diferenciats. La idea central es fer del més petit… el més gran; de minúscules imatges de microscòpia electrònica… crear un mural d’aquestes dimensions. A causa de les meves peculiaritats sensorials, les cèl·lules oculars em semblen molt interessants. De les neurones, me n’atrau la seva versatilitat plàstica, ja que són molt diferents una de les altres; són les cèl·lules amb més diversitat de la natura. Aquest és el referent, però l’obra pot adquirir ‘vida

BANER_300X250

pròpia’ a mesura que el projecte es vagi executant… La producció artística té molt paral·lelisme amb el mètode científic. Parts d’una idea però cada pas que dónes t’obre nous camins que poden portar-te a resultats, en un principi, inesperats”, afirma Arrontes.

La composició, de base acrílica, combina la pintura amb la textura i els relleus fets amb paper de seda. “És el segell Arrontes. Totes les meves obres estan pensades també per ser tocades, en solidaritat amb el meu col·lectiu… Vull que qualsevol persona, independentment del grau de visió que tingui, pugui gaudir d’elles i captar les emocions que he volgut transmetre”, revela l’artista que, amb un 9% de visió, té la condició de ceguesa legal i està afiliada a l’ONCE.

El passat mes d’abril Kelly Arrontes va culminar la seva primera intervenció al parc, “L’aigua és vida”, una pintura mural de més de 125 metres lineals que decora les parets del passadís que uneix els edificis Clúster I i Clúster II.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*