Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl volum de contractes laborals a professionals amb discapacitat augmenta un 6,3%...

El volum de contractes laborals a professionals amb discapacitat augmenta un 6,3% durant el darrer any

contractes laborals persones discapacitat
La contractació porta sis anys consecutius de creixement // Foto: Grupo SIFU

La Fundació Randstasd ha destacat en un informe publicat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, què el número de contractes signats per professionals amb discapacitat ha augmentat un 6,3% en el darrer any.

Durant el període de gener a octubre s’han realitzat 98.378 contractacions respecte als 92.586 que es van fer en el mateix període de l’any passat. Es tracta de la xifra més elevada de la dècada.

L’anàlisi de la Fundació Randstad reflecteix que entre 2010 i 2012 el volum dels contractes a persones amb discapacitat es va mantenir al voltant dels 52.000, però a partir d’aquest any la xifra ha registrat 6 anys consecutius d’augment. En total, el número de contractes signats per professionals amb discapacitat ha augmentat un 93,4% respecte el 2010.

D’aquests contractes, el 20,2% són contractes indefinits, casi 20.000 en 2018, la xifra més alta des del 2011. Cal destacar també la importància dels contractes convertits de temporals a indefinits, ja que el 44,4% dels contractes indefinits provenen de temporals.

“Les dades ens mostren que anem en la direcció adequada, tot i que encara queda molt camí per recórrer”, afirma Maria Viver, directora de la Fundació Randstad. “Els contractes realitzats a professionals amb discapacitat encadenen diversos anys d’increment consecutius, el que és una gran notícia, però encara hi ha diferències en el mercat laboral. Els agents socials, empreses i ciutadans hem de seguir treballant per aconseguir la igualtat plena d’oportunitats en l’ocupació “.

Creix la contractació en 13 Comunitats Autònomes

L’informe també analitza la contractació de persones amb discapacitat per Comunitats Autònomes. De fet, la Fundació Randstad destaca que Balears és la Comunitat Autònoma on més creix la contractació de professionals amb discapacitat en el darrer any (-20,5%). Per sobre de la mitjana nacional (6,3%), també es troben Andalusia (12,4%), Astúries (12,1%), Canàries (11,7%), Múrcia (9,5%), Navarra ( 9,4%), Cantàbria (7,8%), Castella-la Manxa (7,4%) i Galícia (7,3%).

En la banda oposada, per sota de la mitjana nacional, se situa Aragó (3,2%), mostrant el menor increment. Finalment, registrant lleus contraccions, estan Catalunya (-0,6%), Euskadi (-2,7%), Castella i Lleó (-2,8%) i Comunitat Valenciana (-3,5%).

En termes absoluts, Andalusia (17.896), Madrid (15.681) i Catalunya (12.588) són les regions on s’han signat més contractes. En total, aquestes tres comunitats autònomes representen el 46,9% del total de contractacions a persones amb discapacitat. Per la seva banda, ocupant els últims llocs se situen Cantàbria (1.552), la Rioja (1.027) i Navarra (977).

Per províncies, Sòria (41%), Càceres (32,3%), Toledo (30,2%) i Terol (22,7%) són les que mostren major augment en l’últim any. A continuació, estan Orense (19,5%), Ciudad Real (19,2%) i Salamanca (19%). En la banda oposada, rebaixant el nombre de contractes signats per professionals amb discapacitat, es troben Palència (-13,4%), Biscaia (-19%) i Zamora (-20%).

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content