Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciCULTURAL’aplicació App & Town Compagnon supera els 4.000 viatges assistits per a...

L’aplicació App & Town Compagnon supera els 4.000 viatges assistits per a persones amb discapacitat intel·lectual

app&town supera 4000 viatges assistits discapacitat intel·lectual
L’aplicació mòbil han complit el seu primer any de funcionament // Foto: AMPANS

App & Town Compagnon és una aplicació mòbil per a persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o altres trastorns cognitius que guia, a través d’una App, de forma precisa la persona usuària de l’aplicació.

Aquesta App ja ha superat els 4.000 viatges assistits en el seu primer any de vida. App&Town Compagnon monitoritza en temps real i des d’un centre de control el seguiment de la ruta per part de les persones usuàries a través d’un sistema de geolocalització.

L’aplicació, desenvolupada per Mass Factory, funciona a l’àmbit del sistema integrat de transport metropolità de l’ATM de l’Àrea de Barcelona, l’àrea metropolitana de Madrid, i a les ciutats canadenques de Laval i Longueil.

El projecte s’ha desenvolupat amb la col·laboració d’AMPANS, el Grup Sant Pere Claver, Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries, Fundació Tallers, Fundació ADIMIR i la Fundació ONCE, que han participat en el desenvolupament i pilotatge de l’App.

Per totes aquestes entitats l’aplicació mòbil ha millorat la inclusió social de les persones amb discapacitat; la capacitat d’autonomia dels usuaris i, en conseqüència, de l’ampliació de les seves competències per portar una vida independent; la millora en la seva llibertat de moviments; l’increment de la seva autoestima i amb ell una major il·lusió i ganes d’aprendre per afrontar nous aprenentatges i reptes personals.

D’altra banda, els experts en l’atenció i assistència de persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial o altres trastorns cognitius, han valorat el canvi de paradigma en la prestació de serveis assistencials que l’aplicació suposa, per la millora en l’autonomia personal que significa.

App&Town Compagnon és un projecte en el qual també donen suport entitats com “la Caixa”, Samsung, l’Autoritat del Transport Metropolità, la Fundació Vodafone España i l’Ajuntament de Barcelona.

L’aplicació també ha rebut diferents premis i distincions com el X Premio Vodafone Connecting for Good a la Innovació en Telecomunicacions en la categoria d’Accesibilitat TIC cognitiva; el Premi Excel·lència empresarial a la integració social a través de les TIC, GrausTIC; el IV Premios Discapnet com a millor projecte emprenedor; els II Premios UNINNOVA Millor producte i el 2019 European Startup Prize For Mobility TOP 150.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content