Dos joves emprenedores creen una app per facilitar l’aprenentatge de la lectura a infants amb Síndrome de Down

‘Jo també llegeixo’ ha iniciat una campanya de crowfunding per finançar el seu desenvolupament

emprenedores app facilitar aprenentatge lectura sindrome down tea
La aplicació utilitza el mètode d’associar paraules a una imatge // Foto: Imatge extreta jotambienleo.com

Dos joves emprenedores de Barcelona han creat l’aplicació Jo també llegeixo per facilitar l’aprenentatge de la lectura com a suport per a infants amb síndrome de Down o amb altres discapacitats intel·lectuals.

L’aplicació està basada en el mètode de lectura global, utilitzant paraules associades a una imatge per aprofitar la memòria visual dels infants. El sistema parteix de la memorització de les paraules associades a una imatge perquè posteriorment l’infant aprengui que les paraules estan formades per síl·labes i a la vegada per lletres.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest mètode està provat i avalat per pedagogs de nombrosos països i s’aplica per l’aprenentatge de lectoescriptura de nens i nenes amb alguna discapacitat intel·lectual.

L’aplicació compta amb una versió per a particulars que es pot descarregar per tablets i telèfons mòbils en els sistemes Android i IOS. Hi ha també una versió específicament dissenyada per a centres d’educació especial per donar suport en l’ensenyament tant a professionals educadors com terapeutes.

BANER_300X250

De la mateixa manera, aquesta aplicació, que ha iniciat una campanya de crowfunding per finançar el seu desenvolupament, té dues versions. Una en català i una altra en castellà.

El projecte, que ha rebut diferents premis i reconeixemnts, té el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), l’AMB, Capacitats 21 i Barcelona Activa.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*