Dimarts, 19 octubre 2021
IniciEntitatsL’antiga llar de jubilats de Sant Hipòlit entra en funcionament com a...

L’antiga llar de jubilats de Sant Hipòlit entra en funcionament com a Centre Ocupacional de Sant Tomàs

Actualment atén a vuit persones de la zona del Voltreganès i rodalies

Entrada en funcionament de l'antiga llar dels jubilats de Sant Hipòlit
Les persones ateses a l’entrada de l’antiga llar de jubilats // Foto: Sant Tomàs

El passat de setembre va entrar en funcionament l’antiga llar de jubilats de Sant Hipòlit de Voltregà com a Centre Ocupacional de Sant Tomàs. Actualment atén a vuit persones de la zona del Voltreganès i rodalies, de les quals set estaven ateses al Centre Ocupacional de Calldetenes i Manlleu i una s’ha incorporat directament al nou espai.

La proximitat del local amb el seu domicili i amb l’entorn comunitari, permet afavorir l’autonomia de les persones, promoure la seva participació a la comunitat i en les activitats del dia a dia del municipi, així com fomentar la inclusió d’aquestes persones en el territori i en l’entorn més proper.

Ahir es va fer una visita institucional al centre a la qual hi van assistir l’alcalde de Sant Hipòlit, Gerard Sancho, el president de Sant Tomàs, Joan Casany, i el vocal de la junta i el patronat de Sant Tomàs, Jordi Sala.

Durant la visita van poder veure com l’espai s’ha omplert de vida i ja s’hi desenvolupen tota classe d’activitats com el ioga, activitats d’art, de jardineria i teràpia amb gossos, entre d’altres. El local és molt lluminós i ampli i permet realitzar-hi tota classe d’activitats; a més compta amb aula d’informàtica, jardí exterior i pistes de petanca.

També es porten a terme activitats amb la comunitat com les caminades pel poble i les sortides a la biblioteca municipal. En la mesura que les restriccions sanitàries ho permetin, les activitats amb la comunitat s’aniran ampliant.

Des de Sant Tomàs van agrair a l’Ajuntament de Sant Hipòlit la cessió d’aquest local i la bona predisposició del consistori per tirar endavant aquest projecte. Per la seva part, l’alcalde de va ressaltat l’oportunitat que suposa per les persones del Voltreganès poder ser ateses més a prop de l’entorn que ja coneixen i afavorir-ne, així, la seva inclusió.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES