L’alcaldessa de L’Hospitalet inaugura l’exposició V15IONS sobre la integració laboral de les persones amb discapacitat

És un projecte de la Fundación Grupo SIFU

V15IONS inauguració hospitalet
En Pere, la Carme, la Susana i en Francesc, van poder donar el seu testimoni en primera persona // Foto: Grupo SIFU

Dimecres passat l’Alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Nuria Marín i el Regidor de Benestar Social d’aquesta ciutat, Jesús Husillos, van inaugurar l’exposició fotogràfica V15IONS : històries de superació personal a l’Auditori Barradas. El projecte, creat por Fundación Grupo SIFU, pretén sensibilitzar sobre les persones amb discapacitat i la seva plena integració al món laboral. A través de quinze fotografies, té l’objectiu d’acostar a l’espectador el dia a dia del col·lectiu de persones amb diversitat funcional, mostrant les seves capacitats i la seva normalització en l’entorn laboral.  

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de quatre dels protagonistes de les fotografies, en Pere, la Carme, la Susana i en Francesc, que van poder donar el seu testimoni en primera persona. Quatre histories que demostren que la plena inclusió al món laboral de les persones amb diversitat funcional és possible, en diversos àmbits i amb tota la professionalitat. El president de Grupo SIFU, Albert Campabadal Mas, va presidir l’acte, on hi van assistir una representació de diferents associacions locals de l’àmbit de la discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A més d’aquests personatges anònims, en la mostra hi han d’altres coneguts, com és el cas de Juan Manuel Montilla (El Langui), que desenvolupen amb normalitat la seva professió malgrat la seva discapacitat. Els fotoperiodistes Quim Puig i Romuald Gallofré, autors de les fotografies, han captat a la perfecció l’essència dels protagonistes, convidant a l’espectador a entrar en la seva vida quotidiana i a “descobrir” una discapacitat que en la majoria dels casos és invisible

L’exposició, que romandrà oberta al públic fins al 21 de desembre, està adaptada per a invidents amb guies àudio descriptives i la incorporació d’objectes relacionats con algunes de les fotografies i a partir dels quals, a través del sentit del tacte, es pot explicar el que es veu en la imatge..

BANER_300X250

La mostra arriba a l’Hospitalet coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat, que se celebra el diumenge 3 de desembre, amb la voluntat de sensibilitzar la societat vers aquest col·lectiu. VI5IONS, que va començar el seu recorregut a Mataró l’agost de 2015, ha passat amb èxit per una vintena de ciutats de tot el país, i s’ha exposat en sales tan emblemàtiques com el Gran Teatre del Liceu.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*