Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATL’Ajuntament de Tarragona i Inserta Empleo fomentaran la integració laboral de les...

L’Ajuntament de Tarragona i Inserta Empleo fomentaran la integració laboral de les persones amb discapacitat

campanya 25N diba
foment integració laboral persones amb discapacitat
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: Mauri

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i la directora general d’Inserta Empleo, Virginia Carcedo, han signat aquest mes de juny un conveni per fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat del territori.

L’acord estableix un marc de col·laboració per millorar la situació en el marcat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l’assessorament i la formació adequats. D’aquesta manera, Inserta Empleo oferirà una formació específica als tècnics de Tarragona Impulsa per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat. Així mateix, Inserta Empleo disposarà d’un punt d’atenció físic a les instal·lacions de Tarragona Impulsa, a l’Espai Tabacalera, per atendre personalment els seus usuaris, que, en molts casos, fins ara havien de desplaçar-se a Barcelona.

Entre els àmbits d’actuació del conveni també destaquen futures accions de sensibilització al conjunt de la ciutadania, l’empresariat i les institucions sobre la necessitat d’integrar socialment les persones amb discapacitat. També es preveu l’execució d’accions específiques per a joves amb discapacitat amb la finalitat d’impulsar la seva incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial de l’aposta pel talent jove.

El conseller Francesc Roca va destacar que “la col·laboració amb Inserta Empleo permet a l’Ajuntament de Tarragona obrir una porta més per millorar l’atenció de les persones sense feina i dotar l’equip de professionals de Tarragona Impulsa de més instruments i recursos per oferir una atenció integral a totes les persones, independentment de les seves capacitats”.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Per la seva part, la directora general d’Inserta Empleo, Virginia Carcedo, va remarcar que “el conveni permetrà que les persones amb discapacitat tinguin majors possibilitats d’accés al mercat laboral i contribuirem que les administracions siguin més diverses i inclusives, i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Tarragona n’és un exemple”.

Aquest conveni s’emmarca en els Programes Operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (POISES) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant la Fundación ONCE a través d’Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil per incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Font: Ajuntament de Tarragona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content