L’Ajuntament finalitza la primera fase del diagnòstic del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona

Elaborat per experts en la matèria i persones amb discapacitat

diagnostic pla accessibilitat barcelona
Actualment estan adaptades el 92% de les estacions // Foto: TMB

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD), ha acabat la primera fase del diagnòstic del Pla d’Accessibilitat Universal de Barcelona, un compromís adquirit pel consistori amb la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i la Llei 13/2014 d’accessibilitat.

En aquesta primera fase s’han analitzat, en l’àmbit del transport, 2.451 parades de bus, 154 estacions de metro, 26 estacions de tramvia i 29 estacions de tren. En l’àmbit dels equipaments i dels serveis, s’han analitzat 38 mercats municipals, 40 biblioteques, 22 cinemes, 53 centres cívics, 39 centres de serveis socials bàsics, 36 centres de serveis socials especialitzats, 38 edificis d’universitats, 40 centres esportius municipals, 13 oficines d’atenció ciutadana, 53 centres d’atenció primària, 52.161 botigues, 30.000 habitatges i 60 webs amb servei finalista en línia. Per últim, en l’àmbit de la via pública, s’han analitzat 583 quilòmetres de carrer a 35 barris de la ciutat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta fase de diagnòstic s’ha dut a terme treballant amb 13 equips de professionals experts en accessibilitat (arquitectes, enginyers, professionals de món de la comunicació i el disseny…) i amb la participació de persones de diferents plans d’ocupació. Un d’ells va incorporar a 40 persones amb discapacitat, per a la recollida de dades, la coordinació de la informació i la gestió administrativa.

L’Ajuntament seguirà realitzant estudis d’accessibilitat de serveis, edificis i espais de la via pública i, paral·lelament, durant el 2020 i fins a mitjans del 2021, es durà a terme un procés de participació amb persones amb discapacitat i entitats que formen part de la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI) per al disseny de solucions tipus.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*