La Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent defensarà els drets de les persones amb discapacitat

En el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

curs accessibilitat persones discapacitat
Una dels objectius de la XAVI és suprimir les barreres arquitectòniques // Foto: Grup MIFAS

El passat 29 de gener es va presentar a Barcelona la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI), un organisme composat per un total de 67 entitats que té l’objectiu de promoure la transformació de la ciutat, eliminant barreres culturals i socials, per tal que les persones amb diversitat funcional puguin viure en igualtat de condicions i amb una plena inclusió per garantir els seus drets.

La nova xarxa neix amb la voluntat d’avançar en la conscienciació i la sensibilització ciutadana, impulsar la participació i el treball col·laboratiu i provocar el pensament crític i constructiu des de la diversitat per co-produir models, projectes i accions.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La xarxa està integrada per quatre grups: accessibilitat, suport a famílies, habitatge i vida independent i oci inclusiu. Totes elles ja treballaven en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona inclusiva.

XAVI neix després de gairebé tres anys de treball conjunt, en el que han participat entitats del col·lectiu de persones amb discapacitat, del personal tècnic de l’IMPD i també d’altres àmbits de l’administració com Parcs i Jardins, l’Institut de Cultura, Serveis d’Acció Comunitària, l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació, el Consorci de Serveis Socials i l’àrea de respir de la Diputació de Barcelona.

BANER_300X250


Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*