Dijous, 28 gener 2021
Inici Inclusió Social Support impulsa un programa de voluntariat per a millorar la qualitat de...

Support impulsa un programa de voluntariat per a millorar la qualitat de vida de les persones acompanyades

support programa voluntariat persones acompanyades
Gloria Cerrato // Foto: Fundació Support

La Fundació Support ha posat en marxa un programa de voluntariat amb l’objectiu d’afavorir la participació de les persones acompanyades en la societat i millorar així la seva qualitat vida i benestar emocional. Segons explica la nova directora tècnica de la fundació, Glòria Cerrato, “busquem la inclusió social de les persones que viuen en la comunitat i que tot sovint tenen certes dificultats en establir relacions socials. L’oci i el lleure són factors claus en aquest punt”

El programa de voluntariat es desplega en tres eixos d’acció, l’oci i el lleure grupal i individual, que abraça activitats com ara la participació en festes o actes locals, esdeveniments culturals, celebracions d’aniversari, etc; l’acompanyament mèdic i hospitalari, centrat en el suport del voluntariat a les visites mèdiques programades i acompanyaments en les estades hospitalàries (àpats, vetlles, etc.), i l’activitat internacional, que implicarà la persona voluntària en el suport a l’activitat de recerca, participació en els projectes internacionals que està duent a terme la Fundació Support en el marc de la transformació de la intervenció social segons el nou paradigma de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides.

La Fundació es dedica al suport jurídic i acompanyament en els processos d’inclusió social a les persones amb discapacitat (discapacitat psicosocial, deteriorament cognitiu i discapacitat intel·lectual), ja siguin designats judicialment o per la pròpia persona mitjançant l’assistència o el poder notarial. “La tasca de la fundació és predominantment social i molt propera a les persones, treballem de forma molt intensa, global, flexible i personalitzada”, indica Cerrato.

ARC Soluciones publi

El voluntaris reforçaran l’activitat de la Comissió d’oci i lleure que l’entitat va posar en marxa l’any 2018. L’any 2019 se’n van beneficiar del programa 197 persones acompanyades.

“Formarem les persones voluntàries en la nostra filosofia de treball”, diu la directora tècnica. “Fa temps que vam apostar per la vida independent i en la comunitat de les persones que acompanyem i aquesta manera de treballar la fem extensiva a tothom que s’incorpora a l’equip, incloses les persones voluntàries”, afirma la nova directora tècnica de la fundació.

Les persones que desitgin formar part del programa de voluntariat de la Fundació Support es poden dirigir al següent enllaç. La Fundació Support és una organització gironina dedicada al suport jurídic i social amb el major nombre de persones acompanyades de Catalunya amb 989 casos vigents a 31 de desembre de 2019.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES