Diumenge, 24 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalL’Ajuntament de Ripoll obre la convocatòria d’ajuts per millorar l’accessibilitat de l’interior...

L’Ajuntament de Ripoll obre la convocatòria d’ajuts per millorar l’accessibilitat de l’interior dels habitatges de gent gran

Les sol·licituds es poden sol·licitar fins el 30 de juny

ripoll ajuts accessibiltiat habitatges gent gran
Cartell de la convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges // Foto: Ajuntament de Ripoll

L’Ajuntament de Ripoll ha obert la convocatòria d’ajuts per fer obres d’arranjament a l’interior dels habitatges de persones grans. Un dels objectius que es busquen amb aquestes subvencions és l’adaptació dels habitatges per a la millora de l’accessibilitat. 

Entre aquestes millores es contemplen, per exemple, la substitució de la banyera per un plat de dutxa, canvis d’aixetes, substitució o adaptació del WC o del lavabo, eliminació del bidet o d’altres elements per facilitar la mobilitat, substitució de les plaques de gas canalitzat o butà per plaques elèctriques, adaptació del taulell de cuina, ampliació d’una porta, l’eliminació d’algun graó que dificulta l’accessibilitat, entre altres.

L’import de la subvenció és del 100% del pressupost protegible amb un màxim de tres  mil euros, mentre que el pressupost total de les obres no pot ser superior a 5 mil euros per habitatge.  Aquest ajut, però, es pot accedir més d’una vegada sempre i quan se sol·liciti en diferents anys i en diferents conceptes.

Per ser beneficiària d’aquestes subvencions la persona sol·licitant ha de ser la propietària del pis, usufructuària o arrendatària. A més, cal que sigui major de 65 anys amb alguna d’aquestes condicions: no tenir prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars; tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%; tenir reconeguda una pensió d’incapacitat permanent;  tenir reconeguda una pensió de jubilació; retir laboral per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, i, o acreditar algun grau de dependència.L’habitatge on es fa l’arranjament ha de ser el domicili habitual i permanent de la unitat de convivència.

Aquestes subvencions les atorga l’Oficina d’Habitatge de Catalunya i el termini de presentació és del 02/04/2021 al 30/06/2021.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES