Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciL’Ajuntament de Ripoll obre la convocatòria d’ajuts per millorar l’accessibilitat de l’interior...
Array

L’Ajuntament de Ripoll obre la convocatòria d’ajuts per millorar l’accessibilitat de l’interior dels habitatges de gent gran

Les sol·licituds es poden sol·licitar fins el 30 de juny

ripoll ajuts accessibiltiat habitatges gent gran
Cartell de la convocatòria d’ajuts per a la rehabilitació d’habitatges // Foto: Ajuntament de Ripoll

L’Ajuntament de Ripoll ha obert la convocatòria d’ajuts per fer obres d’arranjament a l’interior dels habitatges de persones grans. Un dels objectius que es busquen amb aquestes subvencions és l’adaptació dels habitatges per a la millora de l’accessibilitat. 

Entre aquestes millores es contemplen, per exemple, la substitució de la banyera per un plat de dutxa, canvis d’aixetes, substitució o adaptació del WC o del lavabo, eliminació del bidet o d’altres elements per facilitar la mobilitat, substitució de les plaques de gas canalitzat o butà per plaques elèctriques, adaptació del taulell de cuina, ampliació d’una porta, l’eliminació d’algun graó que dificulta l’accessibilitat, entre altres.

Banner 300x250px EnBucle3

L’import de la subvenció és del 100% del pressupost protegible amb un màxim de tres  mil euros, mentre que el pressupost total de les obres no pot ser superior a 5 mil euros per habitatge.  Aquest ajut, però, es pot accedir més d’una vegada sempre i quan se sol·liciti en diferents anys i en diferents conceptes.

Per ser beneficiària d’aquestes subvencions la persona sol·licitant ha de ser la propietària del pis, usufructuària o arrendatària. A més, cal que sigui major de 65 anys amb alguna d’aquestes condicions: no tenir prou autonomia per realitzar les activitats d’higiene, alimentació, mobilitat o altres similars; tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%; tenir reconeguda una pensió d’incapacitat permanent;  tenir reconeguda una pensió de jubilació; retir laboral per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, i, o acreditar algun grau de dependència.L’habitatge on es fa l’arranjament ha de ser el domicili habitual i permanent de la unitat de convivència.

Aquestes subvencions les atorga l’Oficina d’Habitatge de Catalunya i el termini de presentació és del 02/04/2021 al 30/06/2021.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content