La Fundació Mas Albornà ha signat un acord amb l’Ajuntament de Pacs del Penedès per a la gestió del servei neteja viària i el manteniment de zones verdes del municipi. Aquest contracte representa una nova oportunitat per a la Fundació per a demostrar la seva capacitat per a oferir serveis de qualitat i per a avançar en la seva missió d’inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat.
Els serveis es duran a terme per un equip de 8 persones professionals amb discapacitat, el qual inclou un oficial i tres operaris de jardineria, un maquinista i un bufador per la neteja amb màquina, i un oficial i un operari per la recollida de deixalles al voltant dels contenidors i el repàs de papereres. Entre ambdós serveis, la Fundació prestarà al voltant de 100 h de feina cada mes.
El servei de neteja es durà a terme cada dimarts i dijous i consisteix en la neteja dels carrers del municipi amb una màquina escombradora i un operari amb bufador els quals s’encarregaran de canviar les papereres, treure la brutícia dels escocells, recollir les bosses i les deixalles que resten al voltant dels contenidors així com escombrar al seu voltant.
El servei de jardineria es durà a terme cada dimarts i un dijous cada 15 dies i durà a terme el manteniment de les zones verdes del municipi, retallant arbustos i tanques, escatant herbes de places i parterres, desbrossant i recollint brossa. Quan sigui necessari, també regaran, replantaran la vegetació i aplicaran fitosanitaris.
Un projecte que neix de la col·laboració
La relació entre la Fundació Mas Albornà i l’Ajuntament de Pacs del Penedès va començar al mes de març d’enguany, amb la contractació del servei de manteniment de la Fundació. Aquesta col·laboració ha permès que la Fundació conegui les necessitats del municipi i que pugui oferir uns serveis adaptats a la realitat de Pacs del Penedès.
“Com a equip de govern de l’Ajuntament de Pacs del Penedès, creiem fermament en la promoció de la igualtat d’oportunitats. L’externalització d’aquests serveis a la Fundació Mas Albornà no només assegura la qualitat i l’eficiència del manteniment del municipi, sinó que també dona suport a persones que formen part de centres especials d’ocupació d’iniciativa social, oferint-los una oportunitat laboral que contribueix a la seva inclusió social,” va afirmar Montse Amat, alcaldessa de Pacs del Penedès.
Un pas més cap a la inclusió
Per a la Fundació Mas Albornà, aquest contracte és un pas més en el seu compromís amb la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat. Aquest contracte és una nova oportunitat “de demostrar la nostra capacitat per oferir serveis de qualitat, mentre avancem en la nostra missió d’inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat”, declarava Cristina Barbacil, directora de Comunicació i Projectes.
La Fundació Mas Albornà compta amb un equip de professionals qualificats i amb experiència en la gestió de serveis a la comunitat. A més, la Fundació ofereix als seus treballadors amb discapacitat un entorn de treball inclusiu i formació adaptada a les seves necessitats.
Aquest projecte és un exemple de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per a aconseguir una societat més justa i inclusiva.