Dijous, 2 desembre 2021
IniciDretsL’Ajuntament de Girona implantarà un sistema de videointerpretació en llengua de signes...

L’Ajuntament de Girona implantarà un sistema de videointerpretació en llengua de signes pioner a Catalunya

ajuntament-girona-videointerpretació-llengua-signes
Trobada de l’alcaldessa Marta Madrenas amb membres de l’Associació Gironina de Sords // Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona disposarà properament d’un sistema pioner a tot Catalunya de videointerpretació en llengua de signes en les oficines d’informació i atenció ciutadana del municipi per facilitar  la tramitació i les gestions que han de fer les persones sordes i amb discapacitat auditiva i, sobretot, fer possible que aquestes persones puguin accedir a la informació amb autonomia i en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

L’anunci d’aquest innovador sistema es va produir coincidint amb el Dia Mundial de la Llengua de Signes en el marc d’una trobada de l’alcaldessa Marta Madrenas amb l’Associació Gironina de Sords, que oferirà formació al personal municipal per familiaritzar-se amb l’eina de videointerpretació.

fiare banca etica crowdfunding

El sistema de videointerpretació en llengua de signes que posarà en marxa l’Ajuntament el proporciona la plataforma SVIsual (www.svisual.org), un projecte impulsat per la Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació en col·laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE).

Es tracta d’una eina gratuïta, que funciona de forma virtual a través d’un ordinador o d’un telèfon mòbil, i que només requereix un registre de les persones usuàries. L’aplicació està disponible en llengua de signes espanyola, en llengua de signes catalana, en llengua oral, a través de lectura labial o a través d’un sistema de xat. L’horari d’atenció en llengua de signes espanyola és continu durant les 24 hores del dia, inclosos els caps de setmana i els dies festius, i en llengua de signes catalana és de dilluns a divendres, d’11.30 h a 14.30 h i de 15.30 h a 18.30 h.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES