Les platges accessibles a Catalunya i quins serveis de suport donen a les persones amb discapacitat

Hi han diferents pàgines que donen informació detallada

platges accessibles Catalunya
Les cadires anfíbies són un suport per les persones amb discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb l’arribada de l’estiu i el bon temps les platges s’omplen de persones que volen refrescar-se i fugir de la calor. Però que passa amb les persones que tenen problemes de mobilitat o amb discapacitat? Poden accedir a les platges com qualsevol altre persona?

La resposta es sí, però no a totes. Perquè hi puguin accedir-hi han de complir una sèrie de requisits d’accessibilitat que no totes tenen, i que formen part del que en diem disseny universal.

BANER_300X250

En primer lloc aquestes platges han de tenir una accessibilitat al seu entorn per arribar-hi. Parlem de estacionament pròxims amb places reservades per a persones amb mobilitat reduïda; accés segur i accessible des de l’estacionament a al platja; transports públics accessibles; senyalització correcte amb els serveis amb els que compta la platja.

Al mateix temps han d’existir camins amplis d’accés que permetin una circulació fluïda amb un ample mínim de pas d’1,50m. i una alçada lliure de pas de 2,20m on no existeixin volats o cartelleria que pugui ser un perill per les persones amb discapacitat visual.

Com no les platges han d’incorporar rampes accessibles complint amb les limitacions de la norma. Per accedir al mar s’han d’instal·lar passarel·les fixes amb rampes que han de tenir una pendent màxima de 6%. També es pot arribar a l’aigua a través de còmodes cadires de rodes amfíbies especialment dissenyades per les persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat.

Quant als serveis, les platges accessibles han d’incorporar serveis higiènics adaptats per a persones amb discapacitat. Instal·lar dutxes adaptades que permetin l’ús de les persones amb mobilitat reduïda.

Per últim les platges accessibles han d’implementar altres ajudes tècniques com sistemes de flotació, crosses, etc. que facilitin l’accessibilitat de les persones amb discapacitat.

Quines platges a Catalunya són accessibles?

Hi han diferents pàgines web que aporten informació detallada de les platges accessibles a Catalunya. Aquestes són:

D’altra banda existeix la web oficial de turisme accessible de Catalunya, Turisme per a tothom. Aquesta pàgina proporciona una sèrie de recursos, com rutes, un cercador de restaurants, allotjaments, museus, parcs naturals, jardins i activitats accessibles, amb la possibilitat de seleccionar el tipus de discapacitat de la que es disposa: persones sordes, usuàries de cadira de rodes, amb mobilitat reduïda o deficients visuals, per les quals existeix una audioguia.

També podem informar-nos a les Oficines de turisme a tota Catalunya:
Les oficines centrals es troben a: Passeig de Gràcia, 105 08008 Barcelona Tel.: 934 849 900 accessible@gencat.cat

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*