Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVAL’Ajuntament de Girona fa una formació a les escoles per fer servir...

L’Ajuntament de Girona fa una formació a les escoles per fer servir la cadira de rodes tot terreny inclusiva

Un membre del GEiEG serà el primer a utilitzar-la el pròxim diumenge 17 de març a la pujada dels Àngels

Formació cadira rodes tot terreny Girona
Un moment de la jornada de formació celebrada ahir // Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona va organitzar ahir al matí una formació destinada a les escoles per ensenyar l’ús de la cadira de rodes tot terreny entre el personal docent i altres professionals de l’àmbit educatiu.

A la sessió van assistir professors i professores dels centres Annexa, Domeny i Maristes, així com vetlladores, fisioterapeutes dels equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), i personal responsable del Pla d’inclusió del Programa de casals d’estiu municipal. També va estar present un representant del GEiEG, que estrenarà la cadira el proper diumenge 17 de març durant la pujada dels Àngels.

L’objectiu principal d’aquesta formació és proporcionar coneixements pràctics sobre l’ús correcte de la cadira, coneguda com a Joëlette, i ensenyar-ne el funcionament. A més, es pretén informar sobre en quins casos es pot recomanar l’ús d’aquesta cadira i com es pot adaptar a les necessitats de cada infant.

La regidora d’Educació, Queralt Vila Vergés, va explicar que “com a Ajuntament, el nostre objectiu principal és garantir que cap nen o nena es quedi enrere i tingui l’oportunitat d’anar al medi natural amb la resta de la classe. Per això, hem adquirit aquesta cadira i, progressivament, explorarem la demanda per part de les escoles amb l’objectiu de posar-la a disposició també de les entitats de la ciutat i, finalment, fer-la accessible per a tota la ciutadania.”

La Joëlette és un tipus de cadira tot terreny amb una sola roda, que, amb l’ajuda de dues persones acompanyants, permet que les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin fer senderisme. És una eina inclusiva que facilita l’accés a entorns naturals i espais no urbanitzats on no és possible utilitzar cadires convencionals motoritzades o altres. La cadira està equipada amb un parell de braços, un arnès de pit, un reposacaps, un parell d’empunyadures laterals i una bossa d’emmagatzematge, i és adequada per a infants i adults.

Durant l’estiu, la cadira de rodes estarà disponible per als casals municipals, i l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de cedir-la a entitats de la ciutat que la necessitin. Si hi ha una alta demanda, es plantejarà la compra d’una altra cadira. El lloc d’emmagatzematge serà el Pavelló Municipal Girona – Fontajau, ja que està ben situat per a les sortides de descoberta de l’entorn proper pel parc de les Ribes del Ter i és de fàcil accés en autocar per a les excursions fora de la ciutat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content