Divendres, 17 setembre 2021
spot_img
IniciDretsL’Ajuntament de Barcelona, obligat a avaluar el dret a la segona activitat...

L’Ajuntament de Barcelona, obligat a avaluar el dret a la segona activitat d’un agent de la Guàrdia Urbana amb discapacitat

Una sentència del TSJC ratifica que el consistori va vulnerar el dret a la igualtat en el treball de Vicenç Flores

vicenç flores guardia urba discapacitat segona activitat
Vicenç Flores va patir una discapacitat arrel d’un accident de treball el 2009 // Foto: Twitter

L’Ajuntament de Barcelona haurà de tornar avaluar a Vicenç Flores, un agent de la Guàrdia Urbana a qui no se li va concedir passar a la segona activitat l’any 2009, quan li va ser reconeguda la incapacitat laboral permanent total, després de patir un accident professional. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la sentència del Jutjat nº4 de Barcelona, que ja va resoldre que l’Ajuntament va vulnerar el dret a la igualtat en l’accés al treball. A més, el consistori haurà d’indemnitzar a Flores amb 6.251 euros.

La sentència del TSJC, contra la que es pot fer recurs en el Tribunal Suprem, obliga a l’Ajuntament de Barcelona a avaluar si Vicenç Flores, en situació d’incapacitat permanent, pot desenvolupar una segona activitat com a funcionari del consistori.

banner flyer interpersonas

D’aquesta manera, l’Ajuntament haurà de complir amb un dictamen del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, organisme al que Flores va elevar la seva petició, que va declarar que l’actuació del consistori vulnerava el dret a la igualtat en el treball.

Els reglaments de segona activitat dins el funcionariat regulen el pas a altres tasques per raons d’edat o de discapacitat en els casos en què el funcionari ja no pot desenvolupar les feines habituals. Tot i que aquest pas està legalment reconegut en el cas de la Guàrdia Urbana a la Llei 16/1991 de policies locals, es produeixen situacions en què policies locals (i també mossos d’esquadra i bombers), són apartats del cos o bé sotmesos a situacions de desigualtat respecte la resta de companys.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content