Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDESTACADESL’Ajuntament de Barcelona recorrerà la sentència sobre el guàrdia urbà que va...

L’Ajuntament de Barcelona recorrerà la sentència sobre el guàrdia urbà que va jubilar per adquirir una discapacitat

Al·lega que la segona activitat genera un conflicte normatiu no resolt

guàrdia urbà reglament segona activitat
La segona activitat té l’objectiu de reubicar a a agents amb discapacitat reconeguda // Foto: Ajuntament de Barcelona

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat a aquest diari que presentarà recurs contra la sentència del jutjat núm. 4 de Barcelona que obliga al consistori a sotmetre a una avaluació funcional alternativa al guàrdia urbà Vicenç Flores, que va ser jubilat forçosament del cos després de patir una incapacitat total permanent per un accident laboral al 2009.

ICF23_Baner Financament-300x600

El passat 15 de desembre, la regidora Montserrat Ballarín ja va apuntar cap a aquesta possibilitat en la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, en resposta a un prec formulat des del grup municipal de Ciutadans, al assegurar que “amb el tema de la segona activitat estem davant d’un conflicte normatiu que ja fa temps que cueja i que no està resolt”. 

La regidora socialista va explicar que “el 2016 ja es va crear una comissió tècnica per estudiar la situació d’incapacitat permanent amb la situació de funcionari públic en actiu que va constatar que el reglament de segona activitat en relació al funcionari públic i la normativa de la seguretat social, determinen clarament la incompatibilitat entre la situació de segona activitat i la declaració del grau de discapacitat”.

Ballarín va ser encara més explícita quan va concretar que “tant l’estatut bàsic de l’empleat públic con la llei de la seguretat social estableixen com una causa de jubilació l’adquisició d’un grau permanent de incapacitat total i de pèrdua de la condició de funcionari públic”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Cal recordar que la sentència contra l’Ajuntament de Barcelona determinava que el consistori havia de complir amb el Dictamen del Comitè de l’ONU sobre Drets de les Persones amb Discapacitat, que ja al 2014 havia denunciat en el seu informe la discriminació que pateixen determinats policies que adquireixen una discapacitat. L’Estat espanyol va subscriure l’any 2008 la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Carlos Valdivia
Carlos Valdiviahttps://www.diarideladiscapacitat.cat
Periodista i director del Diari de la DisCapacitat. Tinc una discapacitat física i treballo per fer una societat més inclusiva a través dels mitjans de comunicació

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content