L’Ajuntament de Barcelona obliga als promotors a destinar un 30% dels pisos nous a habitatge social

La Taula del Tercer Sector aplaudeix una mesura que ja s’aplica a París o Nova York

promotors pisos social nous ajuntament barcelona
Un 30% dels habitatges nous s’hauran de destinar a protecció social // Foto: Obra Social “la Caixa

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar en el ple de divendres passat una mesura que obliga els promotors immobiliaris a reservar el 30% del volum edificable dels pisos de nova construcció o de grans rehabilitacions a habitatge protegit, tal i com ja es fa en ciutats de referència com París o Nova York.

La Taula del Tercer Sector ha considerat que aquesta mesura és un pas endavant en les polítiques d’habitatge perquè promou l’ampliació del parc de pisos socials a Barcelona i perquè garanteix el dret a un habitatge digne i assequible a persones en risc o situació d’exclusió residencial.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’entitat també ha instat a les diferents Administracions a fer un front comú per intensificar la col·laboració en polítiques d’habitatge i treballar per assolir el repte més urgent que és, precisament, el d’augmentar el parc d’habitatge social a Catalunya, clarament insuficient.

L’objectiu és aconseguir la mitjana europea, que ronda el 15%, molt més alta que l’actual 2% que es registra a Catalunya. Per fer-ho realitat s’hauria d’augmentar en uns 230.000 habitatges.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*