La FEPCCAT, a la campanya per reivindicar la sexualitat i la intimitat de les persones amb paràlisi cerebral

“No miris a una altra banda” se celebra amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

campanya sexualitat intimitat persones paralisi cerebral
Imatge de la campanya per la paràlisi cerebral // Foto: ASPACE

El Dia Mundial de la Paràlisis Cerebral 2018, que se celebra el proper 6 d’octubre ve acompanyat enguany de la campanya “No miris a una altra banda” que, impulsada pel Moviment ASPACE, posa en primer pla la sexualitat i l’afectivitat en les persones amb paràlisi cerebral per reclamar el dret a la intimitat del col·lectiu.

La campanya pretén ampliar el concepte de sexualitat i reivindicar que aquesta no només es limita a l’erotisme, sinó que també significa intimitat ja que ocorre en espais de la vida diària com en el vestir, el desvestir o la higiene diària de les persones amb paràlisi cerebral.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Moviment ASPACE desenvolupa en aquest àmbit accions de formació i suport perquè les persones amb paràlisi cerebral aprenguin a conèixer-se, a acceptar-se i a expressar i sentir la seva sexualitat de forma satisfactòria.

En aquest sentit Mercè Batlle, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT), considera que és imprescindible promoure campanyes com aquestes ja que “ens mostren una realitat molt sovint amagada per la societat”. Batlle, a més, apunta que “el tabú sobre aquesta qüestió segueix pesant molt sobre la nostra societat. Hem d’augmentar l’educació afectiva i sexual del col·lectiu i l’entorn: parlar amb famílies, professionals i la societat en el seu conjunt, per arribar a bon port”.

BANER_300X250

Manuela Muro, presidenta de la Confederación ASPACE, ha assegurat que “és fonamental atorgar el mateix valor a la nuesa de les persones amb paràlisi cerebral que a la de qualsevol persona que no té discapacitat”. “Les persones amb grans necessitats de suport també tenen dret a la intimitat. Per exemple, a no ser dutxats o canviats a la vista de desconeguts o la possibilitat d’estar sols sense bolquers”, ha afegit.

L’eix central de la campanya és una cançó de trap, estil molt semblant al rap, interpretada pel grup “Ravioli Makers”, un tema reivindicatiu centrat en eliminar idees preconcebudes que té com a objectiu conscienciar sobre la importància de normalitzar la sexualitat i afectivitat en el col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars.

A través d’un spot, que ha estat distribuït entre les principals televisions del país, i d’un videoclip , difós en xarxes socials, la Confederación ASPACE i FEPCCAT col·laboren per transmetre missatges clars i directes per millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu i així donar veu a les més de 120.000 persones amb paràlisi cerebral arreu d’Espanya.

La campanya també està present a les xarxes socials a través del hashtag #Miradefrente amb l’objectiu que sigui Trending Topic el proper 3 d’octubre, una jornada en què les entitats de FEPCCAT, 13 arreu de tot Catalunya, duran a terme activitats pels carrers i els seus centres.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*