Barcelona demana a la JEC suprimir la supervisió dels vots de les persones amb discapacitat intel·lectual

Vol que rectifiqui la instrucció que l’autoritza

eleccions supervisió vot persones discapacitat intel·lectual
Les persones amb discapacitat intel·lectual podran tornar a votar a les eleccions // Foto: Grup TEB

L’Ajuntament de Barcelona s’ha proposat lluitar per defensar el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat i per això ha demanat aquest dilluns a la Junta Electoral Central (JEC) rectificar la instrucció que permet la supervisió del vot de les persones d’aquest col·lectiu.

El consistori ja ha avançat que es cas de no acceptar la seva petició, impugnarà la instrucció davant el Tribunal Suprem (TS) i enviarà un escrit al Comitè de la ONU denunciant el que considera una “discriminació flagrant” sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La instrucció permet als membres de les taules electorals i als apoderats i interventors de partits revisar els vots i confeccionar llistes de persones amb discapacitat que consideren que podrien no estar exercint el seu dret a vot de forma conscient, lliure i voluntària.

L’Ajuntament ha considerat això com “un despropòsit“ a través d’un comunicat en el que també atribueix la instrucció a una “arbitrarietat inacceptable a l’hora de jutjar el dret de vot de les persones amb discapacitat”.

BANER_300X250

D’altra banda, l’alcaldessa Ada Colau, va enviar una altra carta a la JEC demanant poder realitzar una prova pilot a la ciutat per implantar el vot en Braille en les eleccions municipal del mes de maig.

El consistori va impulsar al desembre un grup de treball promogut per l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) per restaurar mecanismes i mitjans de suport per garantir el dret de vot de les persones amb discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*