L’acidH crea una unitat pluridisciplinar de recerca i innovació sobre la intel·ligència límit

Comptarà amb prestigiosos metges i especialistes en diverses disciplines

unittat recerca investigació intel·ligència límit
A la presentació van assistir especialistes de diferents especialitats // Foto: acidH

El passat 27 de febrer l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) va realitzar un acte per la presentació de la seva nova unitat pruridisciplinar de recerca i innovació sobre la intel·ligència límit.

Aquest ambiciós projecte de creixement té l’objectiu que l’entitat passi a ser una institució pionera en la creació de coneixement al voltant de la intel·ligència límit, i alhora que es converteixi en un laboratori d’idees a nivell de desenvolupament de projectes, però sobretot des del punt de vista de creació de models de negoci que permetin millorar l’ocupabilitat de les persones usuàries.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El naixement de la nova unitat es va escenificar amb un acte públic que va comptar amb la presència dels doctors Jordi Sunyer, epidemiòleg, Esteve Camprubí, investigador epidemiòleg de l’Agència de Salut Pública, Adolf Díez, investigador en osteoporosi, Teresa Genover, metgessa de família, Julia Miralbell, neuropsicòloga, Susan Judas, metge i Olga Laporta-Hoyos, psicòloga, així com de Jordi Segarra, de la Fundació Cellex, i Xavier Sans, director de Banca d’Institucions de Caixabank.

La nova àrea, impulsada pel Doctor Ferran Morell president de l’acidH, tindrà un funcionament autònom i comptarà amb la participació de prestigiosos metges i especialistes de diverses disciplines, com la psicologia, la medicina o l’educació. De moment ja es van posar alguns reptes sobre la taula, com la necessitat d’establir programes d’estimulació cognitiva adaptats als membres del col·lectiu que estan envellint, o la creació d’eines de diagnòstic que permetin una detecció precoç d’aquesta discapacitat.

BANER_300X250

El primer encàrrec d’aquesta nova àrea serà la redacció d’un llibre blanc que definirà les línies estratègiques a 3 anys vista.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*