El Tribunal Suprem fixa en 45% el mínim de discapacitat per a la jubilació anticipada

Una sentència fa una actualització del barem

jubilació anticipada persones discapacitat
La norma afecta si la malaltia no ha tingut una evolució en el temps // Foto: Imatge extreta del web d’Esclat

El Tribunal Suprem ha acceptat que les persones afectades per una discapacitat d’un mínim del 45% podran accedir a la jubilació anticipada, sempre que la valoració de la seva carència no hagi variat durant un temps suficient, ja que se’ls podrà aplicar el decret 1851/2009 que així ho fixa.

El cas que ha donat lloc a aquesta sentència afecta a un malalt de talidomida que patia aquesta discapacitat des del seu naixement. Ara, el Tribunal Suprem ha reconegut que sempre que aquestes malalties no hagin patit cap evolució en el temps, els terminis a tenir en compte s’hauran de retrocedir a la primera vegada en que es va valorar el grau de discapacitat de les persones afectades.

BANER_300X250

A aquest respecte el tribunal estableix que “no ens trobem davant d’una revisió, sinó d’una actualització del barem, per lo que el període total cotitzat per l’actor ho han estat sent treballador amb un grau de discapacitat superior al 45%, en concret del 75% al patir una patologia congènita consistent en agenèsia dels dos avantbraços i diversos dits”.

El decret i la interpretació segons la nova sentència afecta a les persones que tinguin una discapacitat en relació a les següents malalties: discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral, síndrome de Down, síndrome de Prader Willi, síndrome x fràgil, osteogènesis imperfecta, acondroplàsia, fibrosis quística, malaltia de Wilson, trastorns de l’espectre autista, anomalies congènites secundàries a Talidomida, seqüeles de la pòlio o síndrome postpòlio.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*