Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciMOBILITATL’accessibilitat serà la protagonista de la Cimera Mundial de la Mobilitat que...

L’accessibilitat serà la protagonista de la Cimera Mundial de la Mobilitat que se celebra a Madrid

Impulsada per la Fundació ONCE i el Centre Europeu d’Accessibilitat, tindrà lloc del 24 al 26 d’octubre i es podrà seguir per streaming

campanya 25N diba
cartell cimera mundial mobilitat
Cartell de la Cimera Mundial de la Mobilitat // Foto: Servimedia

La mobilitat inclusiva i accessible serà protagonista al Global Mobility Call 2023, que se celebrarà del 24 al 26 d’octubre a Ifema (Madrid), de la mà de la Fundació ONCE i el Centre Europeu d’Accessibilitat (AccessibleEU). L’objectiu és posar les persones al centre de la mobilitat, garantir la igualtat i evitar qualsevol tipus de discriminació.

En el marc d’aquesta trobada, AccessibleEU organitza la jornada ‘Mobilitat accessible, segura i inclusiva a ciutats intel·ligents’ que es dividirà en dos tallers sota els títols ‘Mobilitat accessible i ciutat’ i ‘Mobilitat accessible i bones pràctiques’.

L´esdeveniment se celebrarà el 24 d’octubre de 11 a 13 hores a l’EUForum i inclou una benvinguda institucional a càrrec de José Luis Borau, cap del Departament d´Accessibilitat al Medi Físic de Fundació ONCE; Jesús Martín Blanco, director general de Drets de les Persones amb Discapacitat en funcions del Govern d’Espanya, i Marta Vall-llossera, presidenta del Cscae (Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya).

Per la seva banda, ia la zona d’estands de l’espai Expo, la Fundació ONCE presentarà el seu robot d’assistència personal AccessRobots, un robot que facilita el desplaçament de persones amb discapacitat a àrees com estacions de tren, aeroports, hospitals, centres comercials o grans superfícies .

El projecte AccessRobots ha estat desenvolupat a través d’Inserta Innovació. Es tracta del primer robot capaç de proporcionar assistència a persones amb discapacitat (sensorial, física i cognitiva) en entorns complexos, com són les infraestructures de transport com els intercanviadors modals, aeroports i estacions de tren, els hospitals o centres comercials i grans superfícies.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

El robot ofereix seguretat i autonomia per poder accedir a aquestes instal·lacions en igualtat de condicions, eliminant les barreres a què s’enfronten les persones amb discapacitat a l’hora de desenvolupar l’activitat desitjada.

El sistema incorpora, mitjançant una aplicació, un mòdul de reserves, personalitzat i accessible, que constitueix un sistema únic en l’àmbit dels serveis associats al desenvolupament de l’activitat a què es destini el robot, que ja ha estat àmpliament testejada per usuaris finals en entorns reals.

En aquest sentit, a la trobada es realitzaran acompanyaments juntament amb els usuaris interessats, posant l’estand com a punt de partida i el Business Fòrum com a punt de destinació.

Secció patrocinada per
taxiamic

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content