Dissabte, 6 març 2021
Inici Drets La UVic-UCC i la OUC creen una aplicació per a donar suport...

La UVic-UCC i la OUC creen una aplicació per a donar suport als cuidadors de malalts d’Alzheimer

uoc-aplicació-cuidadors-malalts-alzheimer
L’aplicació es pot descarregar a través de la Play Store d’Android // Foto: UOC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), juntament amb l’empresa Confluència Solucions en Convergència Digital i Mobilitat, SL, han creat una eina per a millorar la qualitat de vida dels cuidadors i cuidadores informals de malalts d’Alzheimer. 

Es tracta de l’aplicació Estic amb tu que permet establir comunitats de pràctica virtual posant en contacte cuidadors familiars de malalts d’Alzheimer perquè puguin compartir coneixement i experiències per a millorar la seva qualitat de vida i, a més, pal·liar el trastorn del cuidador millorant la informació i el suport social i oferint-li estratègies d’afrontament.

Durant 10 mesos s’ha fet una prova pilot en el que han participat més de 50 persones, que han valorat molt positivament la iniciativa. Per aquest motiu, l’objectiu ara és promoure l’aplicació entre associacions de cuidadors i fundacions que treballen amb malalts d’Alzheimer.

ARC Soluciones publi

L’aplicació s’ha desenvolupat en el marc de la tesi doctoral de Montse Romero Mas, que s’està cursant a l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC i que dirigeixen Anna Ramon Aribau, d’aquesta universitat, i Beni Gómez-Zúñiga, investigadora del grup Psicologia, Salut i Xarxa (PSiNET) de la UOC, per a l’empresa Confluència Solucions en Convergència Digital i Mobilitat, SL.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES