La UVic-UCC i la OUC creen una aplicació per a donar suport als cuidadors de malalts d’Alzheimer

L’app 'Estic amb tu' ha estat testada durant 10 mesos

uoc-aplicació-cuidadors-malalts-alzheimer
L’aplicació es pot descarregar a través de la Play Store d’Android // Foto: UOC

La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), juntament amb l’empresa Confluència Solucions en Convergència Digital i Mobilitat, SL, han creat una eina per a millorar la qualitat de vida dels cuidadors i cuidadores informals de malalts d’Alzheimer. 

Es tracta de l’aplicació Estic amb tu que permet establir comunitats de pràctica virtual posant en contacte cuidadors familiars de malalts d’Alzheimer perquè puguin compartir coneixement i experiències per a millorar la seva qualitat de vida i, a més, pal·liar el trastorn del cuidador millorant la informació i el suport social i oferint-li estratègies d’afrontament.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant 10 mesos s’ha fet una prova pilot en el que han participat més de 50 persones, que han valorat molt positivament la iniciativa. Per aquest motiu, l’objectiu ara és promoure l’aplicació entre associacions de cuidadors i fundacions que treballen amb malalts d’Alzheimer.

L’aplicació s’ha desenvolupat en el marc de la tesi doctoral de Montse Romero Mas, que s’està cursant a l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC i que dirigeixen Anna Ramon Aribau, d’aquesta universitat, i Beni Gómez-Zúñiga, investigadora del grup Psicologia, Salut i Xarxa (PSiNET) de la UOC, per a l’empresa Confluència Solucions en Convergència Digital i Mobilitat, SL.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*