Les famílies monoparentals amb fill amb discapacitat tindran 2 setmanes més en cas de part, adopció o acolliment

Fins ara només gaudien d’una setmana de permís retribuït

famílies-monoparentals-fill-discapacitat-permís
Amb aquesta mesura s’igualen els drets de totes les famílies // Foto: Arxiu

L’Institut Nacional de la Seguretat Social ha anunciat que reconeix el dret de les famílies amb un sol progenitor o progenitora (monoparentals) a gaudir de les dues setmanes addicionals de permís retribuït per naixement o cura de fill o menor amb discapacitat, o en cas de part, adopció o acolliment múltiple. S’iguala així el dret de les famílies monoparentals a les de dos progenitors.

D’aquesta manera es dona total compliment a l’aplicació de la Llei 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball, en la que es va introduir, entre altres novetats, a la configuració de permisos i suspensions de contracte com els drets individuals de les persones treballadores.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El nou disseny de la prestació havia donat lloc a una situació no prevista en el cas de les famílies monoparentals: el repartiment equitatiu entre els dos progenitors de les dues setmanes addicionals en el cas de discapacitat del menor o de part, acolliment o adopció múltiples entre ambdós progenitors, que es limitava a una quan era família monoparental.

BANER_300X250

1 Trackback / Pingback

  1. Fundacio Rafael Panasachs | LES FAMÍLIES MONOPARENTALS AMB FILL AMB DISCAPACITAT TINDRAN DUES SETMANES MÉS EN CAS DE PART, ADOPCIÓ O ACOLLIMENT

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*