Dimarts, 30 novembre 2021
IniciDiscapacitatLa Universitat de Girona matricula cada any més de 130 persones amb...

La Universitat de Girona matricula cada any més de 130 persones amb discapacitat

universitat de Girona
La Universitat de Girona fa un gran treball per adaptar a les persones amb discapacitat // Foto: Imatge de la web de la Universitat de Girona

L’arribada de les persones amb discapacitat a les aules de la universitat és un fet relativament nou. Primer es va treballar en la integració dels nens i nenes a les escoles i posteriorment als centres de secundària. Ara es comença a normalitzar la presència de persones amb discapacitat a la fase dels estudis superiors. 

Un exemple clar és la Universitat de Girona, on aquest any s’han matriculat 134 estudiants amb algun tipus de discapacitat, una xifra que és manté més o menys constant en els darrers anys. Des del 2005, any quan les matrícules de les persones amb discapacitat comencen a ser gratuïtes, les matriculacions han augmentat un 75%.

diari-discapacitat-300x250e

Montse Castro, responsable del programa de suport a persones amb discapacitat de la Universitat de Girona (UdG), ha explicat en una entrevista a SER Girona que a “la Universitat de Girona porta ja moltsanys treballant per aquest col·lectiu en dos aspectes principalment: l’accessibilitat a les aules i l’adaptació dels estudiants a la vida universitària”.

Castro ha afirmat que “les persones amb discapacitat que acudeixen a la universitat ara són més visibles que abans, encara que avui dia segueixen havent persones que volen mantenir amagada la seva discapacitat davant els professors i alumnes”. Aquesta voluntat “es manifesta sobretot en persones amb malalties mentals”. ha concretat Montse Castro.

De totes maneres “nosaltres intentem assessorar-los per fer-los veure que han de viure la universitat com una experiència positiva” ha continuat Castro. La universitat fa una tasca pedagògica no només amb els alumnes amb discapacitat sinó també amb els professors, perquè puguin ajudar els alumnes a integrar-se.

Montse Castro ha volgut també destacar l’augment a les aules del col·lectiu de les persones amb necessitats educatives especials. “Aquest col·lectiu no entra dins del grup de les persones amb discapacitat, però és el col·lectiu que s’ha fet més visible en els darrers anys i que més ha crescut. Sobretot arrel de l’adaptació de les proves de selectivitat per accedir a la universitat (PAU). Estem parlant de persones amb dislèxia, trastorn per dèficit de tensió, etc,” ha assegurat la responsable de la Universitat.

Finalment Castro ha volgut fer referència a la necessitat de tenir més habitatges adaptats per facilitar la integració de les persones amb discapacitat en la vida universitària. “En aquest sentit la Universitat de Girona està intentant dissenyar algun ajut. Actualment les persones amb discapacitat que no viuen en habitatges adaptats depenen d’un assistent personal o bé acudir a una residencia assistida”, ha sentenciat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

5 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES