La taxa d’atur de persones amb discapacitat a Espanya en l’actualitat arriba al 28,6%

Un 9,1% més que els de persones sense discapacitat

mercat laboral persones discapacitat taxa atur
Les persones amb discapacitat tenen molts problemes per accedir a una feina // Foto: Fundació MAP

Segons dades de l’Observatorio sobre Discapacidad y Mercado de Trabajo de la Fundació ONCE, la taxa d’atur a Espanya de persones amb discapacitat amb edat laboral és del 28,6%, 9,1 punts per sobre de la població sense discapacitat.

A Espanya hi ha actualment 1.840.700 persones amb discapacitat amb edats compreses entre els 16 i els 64 anys, el que representa un 5,9% de la població. I si filem més prim, es registren 89.400 joves amb discapacitat de 16 a 24 anys en edat de treballar, el que representa el 4,9% de la població activa a Espanya.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Donada la dificultat d’aquest col·lectiu per accedir al mercat laboral i els inconvenients que es troben una vegada hi són, el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) ha proposat al Ministerio de Trabajo; Migraciones y Seguridad Social, una sèrie de mesures per incorporar al seu pla contra l’explotació laboral, que van molt més enllà de la reserva de contractació del 2% per les empreses de més de 50 treballadors.

Entre aquestes propostes destaca el vigilar que les empreses compleixin amb l’obligació d’adoptar mesures per a l’adaptació al lloc de treball i accessibilitat en l’entorn laboral en funció de les necessitats de cada situació.

BANER_300X250

A més es tindrà que aplicar un enfoc de gènere i discapacitat en totes les actuacions que realitzi la Inspecció de Treball i Seguretat Social, donada la major vulnerabilitat de les persones amb discapacitat.

D’altra banda, s’haurà de tenir cura de que les empreses que accedeixen a licitacions públiques  de contractes de productes, béns i serveis, compleixin estrictament amb la reserva legal de feina a favor de persones amb discapacitat.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*