La Unió Europea convoca la novena edició del Premi Capital Europea de l’Accessibilitat 2019

Per reconèixer el seu treball a favor de l’accessibilitat universal

accessibilitat unió europea premi capital
L’accessibilitat universal tenia com a data límit a Espanya el passat 4 de desembre // Foto: Pixabay

El proper 17 de setembre acaba el termini perquè les ciutats europees de més de 50.000 habitants presentin les seves sol·licituds per participar en el premi ‘Capital europea de l’accessibilitat 2019’ que per novè any consecutiu ha convocat la Comissió Europea.

Es tracta d’un premi per reconèixer el treball d’aquestes ciutats a favor de l’accessibilitat, lo que suposa un element fonamental per a la igualtat d’oportunitats de les persones grans o amb discapacitat.

BANER_300X250

Les ciutats interessades a participar hauran de superar primer una fase nacional. El Comité Español de Representantes de las Personas con Discapacidad (CERMI) serà l’organisme encarregat de nomenar i gestionar el jurat responsable de la fase espanyola. Les ciutats escollides competiran desprès amb la resta de ciutats europees seleccionades en una segona fase del premi.

Cal destacar com a novetat d’aquesta edició, que les ciutats de menys de 50.000 habitants podran participar a la categoria dedicada a posar en valor l’accessibilitat en el patrimoni cultural. A la vegada també podran participar en el premi nuclis de població formats per dos o més localitats d’aquells estats de l’UE que no tinguin més de dos ciutats amb més de 50.000 habitants.

D’aquesta manera la Unió Europea, a través del Foro Europeu de la Discapacitat, afavoreix la visualització de casos de bones pràctiques en matèria d’accessibilitat en àmbits com accés a la cultura, el transport o les noves tecnologies, en la línea marcada per la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat.

Durant les vuit edicions anteriors han estat diverses les ciutats espanyoles que han aconseguit distincions d’accessibilitat dins d’aquests premis. A nivell europeu n’han participat més de 250 ciutats de les que 45 han aconseguit algun tipus de reconeixement

1 Trackback / Pingback

  1. Fundacio Rafael Panasachs | La Unió Europea convoca la novena edició del Premi Capital Europea de l’Accessibilitat 2019

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*