La Taula del Tercer Sector signarà un conveni amb Justícia per millorar el suport als exreclusos

Vol contribuir a reduir la taxa de reincidència dels excarcerats

taula3sector
La reunió va servir per aprofundir en la col·laboració // Imatge cedida per gencat

El Departament de Justícia i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya signaran un conveni que formalitzarà la col·laboració que ja existeix entre les dues parts, que és especialment activa en relació amb la reinserció social de les persones privades de llibertat dels centres penitenciaris i els centres educatius de justícia juvenil de Catalunya.

La signatura del Conveni establirà que el Departament de Justícia i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya es reuniran periòdicament per revisar, millorar i ampliar la col·laboració. “Aprofundirem en alguns programes sobre els quals ja s’està treballant i n’inclourem de nous, especialment en l’àmbit postpenitenciari i de justícia juvenil: programes d’acompanyament un cop acabada la condemna i altres mesures per treballar la rehabilitació i la reinserció”, va dir el conseller de Justícia, Carles Mundó en la trobada que va mantenir amb el president de la Taula del Tercer Sector Social a Catalunya, Oriol Illa, i altres representants de l’entitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’aposta per potenciar la col·laboració amb les entitats del tercer sector ha de contribuir a la consolidació de l’evolució positiva de la taxa de reincidència. L’últim estudi del Departament de Justícia sobre reinserció penitenciària a Catalunya, del juny de 2015, indica que només tornen a delinquir i a entrar a la presó el 30 % de les persones excarcerades. Es tracta d’un 10 % menys que el 2008 i de la millor xifra registrada des que s’elaboren aquests estudis. La investigació corrobora que els interns que prenen contacte de manera progressiva amb el món exterior i que acaben la seva condemna en règim de llibertat condicional reincideixen menys que els que compleixen la totalitat de la condemna dins de la presó.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*